avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Garantie functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Garantie functionar public

La instituţia publică la care lucrez, prin punerea în aplicare a O.U.G nr. 63/2010, s-a desfiintat postul unui funcţionar public care avea ca atribuţii principale de serviciu gestiunea casieriei şi avea garanţie constituită.Din lipsă de personal conducerea instituţiei a încredinţat casieria unui alt funcţionar public care are atribuţii principale de lucru în cadrul compartimentului financiar contabil,obligându-l să constituie şi garanţie la nivelul unui salariu brut , Aş dori să ştiu dacă trebuie constituită garanţie în acestă situaţie sau activitatea de casierie în aceste condiţii ar putea fi considerată ca fiind secundară şi garanţia nu trebuie constituită.Mă frământă această problemă şi ca urmare a faptului că volumul de muncă şi responsabilităţi a crescut în cazul de faţă iar salariul a rămas cel vechi şi încă diminuat. Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
In urma OUG 63/2010, care fie vorba intre noi a provocat o serie de tragedii in randul functionarilor publici, foarte multi dintre noi ne-am ales cu o fisa a postului schimbata, in sensul ca am preluat o serie de atributii ale altor colegi, unele dintre sarcini neavand nici in clin nici in maneca cu activitatea de baza a serviciului. Cu toate acestea nimeni nu s-a gandit si nici nu se v-a gandii prea curand sa recompenseze financiar volumul mare de lucru al unora dintre functionari. Bineinteles dvs. aveti posibilitatea de a anunta in scris conducatorul unitatii despre faptul ca ar trebui sa va dea cumul de functii dar ma indoiesc ca veti avea castig de cauza. Daca va ajuta cu ceva sunt si altii in pielea dvs. Noi am avut probleme in cadrul serviciului deoarece functionarii de la starea civila aveau uneori de desfasurat activitati de evidenta pe perioada cand politistii detasati erau in concediu sau in fara plata, concediu de studii s.a.in schimb politistii detasati nu puteau fii cooptati la activitati de stare civila , pe motiv ca ei au statut special si pentru ei a venit in teritoriu o radiograma prin care se interzicea cooptarea la activitati de stare civila. Nu va ramane decat sa acceptati si dvs. asa cum au acceptat si altii ca legea pentru unii e muma iar pentru altii ciuma si sa mergeti la serviciu cu stoicism si devotament comunist. De garantie atata timp cat desfasurati activitatea de casier nu puteti scapa. Mult noroc!...la numarat banii altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare organigrama spclep giordano giordano Bună seara! la servciul nostru de evidenţă, în urma aplicărrii Og 63 au ramas 6 posturi in organigramă din care 5 pe evidenta că sunt 5 politisti ... (vezi toată discuția)
Restructurare oug 63/2010 evidenta persoanelor ContSters157567 ContSters157567 Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 ... (vezi toată discuția)
Politist detasat la spclep gargaritarita gargaritarita Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de ... (vezi toată discuția)