avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dilema
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dilema

As dori sa lamuresc urmatorul aspect : daca am deschis dosar la CEDO si in acelasi timp sunt nevoit sa intru in procedura de insolventa, daca as avea castig de cauza si firma este radiata cine beneficiaza de rezultatul sentintei?:O
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:34, 16 Iunie 2011
Plangerea la CEDO ii numele cui este formulata? ...
Nu este inadmisibila la CEDO cererea formulata de persoana juridica aflata in insolventa. O speta asemanatoare este Credit and Industrial Bank c. Cehia 2003 in care s-a respins sustinerea statului ca doar administratorul judiciar poate reprezenta un asemenea petent. Link [ link extern ]

Daca primiti despagubiri banesti, cred ca se aplica art. 237 alin 10 din legea 31/1990 (bunurile ramase in patrimoniu dupa radiere revin actionarilor).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
eumarian, utilizator
Plangerea este formulata in numele societatii comerciale...
ulian1 a scris:

Plangerea este formulata in numele societatii comerciale...

In speta, sunt de aceeasi pare cu @ eumarian, si anume , ca potrivit art.237 alin.10 din Legea nr.31/1990 , bunurile rămase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comerţului, în condiţiile alin. (8) şi (9) ale aceluiasi articol, revin acţionarilor.
Si eu sunt de acord cu Eumarian si Freeelis.
Jurisprudenta CEDO este deosebit de clara sub aspectul inlaturarii inadmisibilitatii de catre Curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri societate radiata babysee babysee ce se intampla cu bunurile unei societati radiate de peste 2 ani?mai exact, un SRL a fost radiat din RC ca urmare a inchiderii procedurii falimentului si au ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina care a fost luata pe leasing pe firma IulianH1987 IulianH1987 Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie : Am o masina care a fost luata pe leasing pe firma , leasing-ul sa terminat iar masina a fost ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)