avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... bunuri societate radiata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

bunuri societate radiata

ce se intampla cu bunurile unei societati radiate de peste 2 ani?mai exact, un SRL a fost radiat din RC ca urmare a inchiderii procedurii falimentului si au mai ramas niste bani in diverse conturi bancare. ce se intampla cu acesti bani? si-i poate insusi banca?nimeni nu-i revendica de pesre 2 ani...exista vreun articol in vreo lege cum ca ar reveni statului?
Cel mai recent răspuns: babysee , utilizator 14:08, 28 Octombrie 2011
Aplicarea dispozitiilor art. 237 alin. (8) - (9) din Legea nr. 31 / 1990

ART. 237*) specifica urmatoarele:

(10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului in conditiile alin. (8) si (9) revin actionarilor. Acest drept se prescrie in termen de 6 luni de la comunicarea incheierii de radiere.
ok si daca actionarii/asociatii nu vin sa le ridice, ce se intampla cu ele?asta e problema mea...societatea a fost radiata de 2,3 ani, nici lihidatorul in cadrul procedurii, nici asociatii dupa nu au solicitat eliberarea banilor din conturi si nu stiu unde trebuie sa ajunga acestia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Dilema ulian1 ulian1 As dori sa lamuresc urmatorul aspect : daca am deschis dosar la CEDO si in acelasi timp sunt nevoit sa intru in procedura de insolventa, daca as avea castig de ... (vezi toată discuția)
Societate radiata, situatie patrimoniu nelamurita Ramona_9 Ramona_9 Buna ziua!Am fost plecat din tara iar acum am alat ca ONRC mi a radiat societatea comerciala in 2011 pe motiv de bilant nedepus.Problema este ca am un imobil ... (vezi toată discuția)