avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs pensie intretinere

Buna ziua.
Am facut cerere sa se majoreze pensia de intretinere pe motiv ca mi-sa majorat salariul.
A venit hotararea judecatoreasca cu o suma cu mult mai mare decat am calculat eu , in loc de 33% cam 48%,pe motiv ca s-a cerut o adresa la casa judeteana de pensii cu cat s-a cotizat pe perioada august-ianuarie 2010.
Mentionez ca la firma la care lucrez volumul mare de lucru sunt in perioada din august pana in februarie si se pot a prime de productivitate ,prima de craciun si plata orelor suplimentare.
Am depus recurs pentru a se recalcula cuantumul pensiei de intretinere ce urmeaza sa il platesc minorilor.Primele de productivitate ,prima de craciun si plata orelor suplimentare nu reprezinta un venit permanent.
Ce sanse am?
Am de plata o diferenta de pensie de pe timpul procesului.Trebuie platita ?sau dupa ce se hotareste recursul.Mentionez ca de la firma mi-sa facut propirea pe salar de cca.48%pe salar si eu sunt la limita limita subistentei .
Va multumesc.
Recursul nu suspenda executarea, daca nu este ceruta prin cerere si incuvintata de instanta de recurs!
Daca veti castiga recursul veti plati mai putin cateva luni avand in vedere sumele platite pana atunci!
Mergeti mai intai la firma si vedeti ce scrie in ordonanta de infiintare a popririi pe care au primit-o. Este probabil ca in poprire sa scrie 33 % incepand cu data de... (data introducerii actiunii), iar diferenta pana la 48% sa fie suma restata reprezentand perioada din momentul introducerii actiunii pana a promit firma ordonanta, urmand ca, dupa achitarea sumei restante, sa revina cu retinerea de 33 %.
asteptati sa se finalizeze recursul. din cate relatati a fost o eroare de calcul a instantei de fond si aveti toate sansele sa sa vi se admita recursul. acum ca vi-a oprit o suma mai mare decat trebuia nu aveti ce face. veti plati mai putin dupa admiterea recursului.
Buna ziua.
referitor la diferenta de plata a pensiei de intretinere.Am de plata o diferenta pentru luna aprilie de cca. 500 lei.Este in regula daca platesc doar o parte luna aceasta si diferenta in urmatoarele luni?sau sa platesc dupa ce se finalizeaza si cu recursul?intreb asta pentru ca am mai avut probleme cu executor judecatoresc!
Va rog ma puteti lamuri cum este cu veniturile intamplatoare,daca se calculeaza la cuantumul pensiei de intretinere (primele de productivitate ,prima de craciun si plata orelor suplimentare)
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Costel1977 Costel1977 Buna ziua, În situația actuală plătesc pensie alimentara pentru 2 minori 33% din venitul net iar fosta sotie m-a dat în judecată pentru recalculare ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere g.corina g.corina buna seara, 1. incepand cu ce data se intra in vacanta la judecatorie ? 2. se poate acorda pensie de intretinere ptr copil, procentual ? nu suma fixa, in ... (vezi toată discuția)