avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentarea politei RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentarea politei RCA

am fost oprit de organele de politie pe data de 08.06.2011 si mi s-au cerut actele la control. le-am prezentat, fiind in regula cu toate mai putin polita rca...din anumite motive in loc sa am noua polita rca la mn o aveam pe cea veche, care evident era expirata din 10.03.2011. mentionez k cea noua intra in vigoare in aceeasi data. pt aceasta fapta am primit amenda de 1000 ron, mi s-a retinut certificatul de inmatriculare si placutele cu nr de inmatriculare. in procesul verbal scrie urmatoarele: " a fost depistat conducatorul autovehiculului marca... cu nr de inmatriculare.... pe str .... avand polita de asigurare pt terti expirata din data de 10.03.2011". fapta savarsita este prevazuta la art 48 din legea 136/1995 si sanctionata de art 64 din legea 136/1995. am fost la politia circulatiei si am prezentat polita de asigurare . mi s-au dat nr de imnatriculare si certificatul. in schimb mi-au spus ca amenda ramane.
ce ar trebui sa fac in cazul asta?
in cazul in care nu aveti asigurare la d`voastra puteati sa`i aratati organului de politie ca vizati la zi cu asigurarea verificand de pe situl [ link extern ] /
art. 66. din legea 136/1995 - pentru masura de suspendare a activitatii comerciale, prevazute la art. 63, si, respectiv, de retinere a certificatului de inmatriculare, prevazuta la art. 64, contestatia se va depune la instantele de judecata competente, potrivit legii.
am vrut sa ii demonstrez asta ...i-am zis sa mergem in peco ca era la 100 m si sa verificam...dar a refuzat... k lui sa ii dau polita rca....nu am decat sa contest procesul verbal in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare Cariga Andreea Cariga Andreea Buna ziua. Am nevoie de o informație. Daca circuli cu o mașină fără asigurare care sunt sancțiunile prevăzute de lege? Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Fara asigurare mezgageza mezgageza cum se sanctioneaza conducerea unui autovehicul fara RCA valabila? (vezi toată discuția)
Accident auto seb_aku seb_aku masina mi-a fost avariata in trafic de un alt conducator auto. mentionez ca cel care m-a lovit este vinovat insa eu nu am asigurare obligatorie. ce se intampla ... (vezi toată discuția)