avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

masina mi-a fost avariata in trafic de un alt conducator auto. mentionez ca cel care m-a lovit este vinovat insa eu nu am asigurare obligatorie. ce se intampla in cazul acesta? cum imi pot recupere paguba si repara masina?
Cel mai recent răspuns: ionut212010 , utilizator 23:54, 23 Ianuarie 2013
Asigurarea obligatorie este folosita de cel vinovat ,iar dansul ar trebuie sa va repare autoturismul ,dar daca sunte-ti prins de catre organele de politie consecintele sunt urmatoarele:
Lipsa poliţei de asigurare RCA se sancţioneaza conform art. 64 din Legea nr. 136/1995 cu modificarile si completarile ulterioare, privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei.
De asemenea, se ia masura retinerii certificatului de inmatriculare sau inregistrare, iar placutele cu numarul de inmatriculare sau inregistrare se retrag (conform art. 112, alin 1, lit. s, respectiv art. 112, alin 3 din O.U.G. nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). In cazul in care constata lipsa politei RCA, politistul rutier va elibera o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Certificatul de inmatriculare va fi restituit in momentul prezentarii documentului privind incheierea asigurarii .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
ionut212010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident danyela78 danyela78 in data de 19 oct am accidentat usor un autoturism.am intrat pe interzis.am coborat amandoi, am vorbit, mi.a zis ca nu este nici o problema.eu am plecat, el ... (vezi toată discuția)
Auto inmatriculat strainatate poate fi condus in romania peste 90 zile? Ana_Steflea Ana_Steflea Buna ziua , Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea ... (vezi toată discuția)
Rca expirat nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Vreau sa va descriu o situatie prin care am trecut si ma intreb ( si pe dumneavoastra ) cum ar fi trebuit procedat. Am fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)