avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

in data de 19 oct am accidentat usor un autoturism.am intrat pe interzis.am coborat amandoi, am vorbit, mi.a zis ca nu este nici o problema.eu am plecat, el s.a dus la politie, ce a facut acolo el stie, important este ca m.au sunat cei de la accidente usoare sa ma prezint la biroul lor.
la momentul respectiv nu aveam rca valabil....
ce se poate intampla?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:12, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Ce se poate intampla ? Sa vi se suspende dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile si amenda de la 1000 la 2000 lei. Daca ati incheiat polita acum tot este bine .
Cititi aici :
Lipsa poliţei de asigurare RCA se sancţioneaza conform art. 64 din Legea nr. 136/1995 cu modificarile si completarile ulterioare, privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei.
De asemenea, se ia masura retinerii certificatului de inmatriculare sau inregistrare, iar placutele cu numarul de inmatriculare sau inregistrare se retrag (conform art. 112, alin 1, lit. s, respectiv art. 112, alin 3 din O.U.G. nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). In cazul in care constata lipsa politei RCA, politistul rutier va elibera o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Certificatul de inmatriculare va fi restituit in momentul prezentarii documentului privind incheierea asigurarii .

am incheiat o polita de asigurare care a intrat in vigoare in data de 22 nov.
amenda ca am intrat pe interzis, nu?
daunele celui pe care l.am accidentat, daca le cere, le platesc eu?
daca sunt la prima abatere rutiera in 11 ani de soferie amenzile sunt cele min sau sunt la aprecierea agentului de politie?
va multumesc!
Dupa cum ati putut citi,amenda este numai pentru lipsa RCA.Este la aprecierea agentului si poate fi contestata pentru diminuare la minimul prevazut(1000)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto seb_aku seb_aku masina mi-a fost avariata in trafic de un alt conducator auto. mentionez ca cel care m-a lovit este vinovat insa eu nu am asigurare obligatorie. ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Rca expirat nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Vreau sa va descriu o situatie prin care am trecut si ma intreb ( si pe dumneavoastra ) cum ar fi trebuit procedat. Am fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)