georgeserban a scris:
Nu, ele reies ca obligatorii din modificarea legislativa, mai putin obiectivele de performanta si criteriile de evaluare, acestea sunt un drept al angajatorului, deci vor trebui prinse intr-o asemenea decizie.
Buna ziua,
Revin putin la problema ridicata.
Am inteles ca nu trebuie decizie pentru situatia in care se modifica sporul de vechime si numarul de zile de concediu
Am inteles explicatiile dvs. care au fost foarte clare si la obiect. Multumesc pentru aceasta
Insa m-am reintalnit cu situatia de mai sus si am auzit mai multe pareri:
ba ca nu e obligatoriu incheierea unui act aditional, ba ca este.
Art. 17 alin. (5) din Codul muncii spune
"Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditionaional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptiia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege."
Intrebarea mea este exista o lege care prevede in mod expres (eu nu am gasit , iar Codul Muncii tace)
- sporul de vechime care se acorda pentru un anumit numar de ani de vechime in munca si
- numarul de zile de concediu care se acorda in plus peste cele 20 acordate de CM in functie de acea vechime in munca.
Va rog sa ma ajutati
Din punctul meu de vedere, logic ar fi sa se incheie act aditional, dara asdtept parerea dvs de expert.
multumesc frumos