Buna ziua! Am si eu o problema...A fost suspendata judecarea cauzei prin neprezentarea partilor, cu drept de recurs, pe toată durata suspendării judecăţii..as dori sa ma ajutati sa formulez recursul..nu stiu ce dispozitii sa invoc, nu am gasiti nici un model de cerere prin care sa declar recurs impotriva suspendarii si sa cer repunerea pe rol a cauzei. De asemenea, cererea de judecare in lipsa poate fi depusa odata cu recursul? Va multumesc
Formularea recursului impotriva incheierii de suspendare nu este obligatorie. Este alegerea partii daca doreste sa formuleze recurs sau nu, in functie de interesul sau.
Daca interesul dvs este continuarea judecatii, formulati cerere de repunere pe rol a dosarului.
Intre cererea de repunere pe rol si recursul impotriva incheirii de suspendare ...nu se da cu banu' (cap sau pajura). Nu se merge ... la plesneala.
Erau indeplinite cerintele legii pentru a se dispune suspendarea?
Daca da, atunci se face cerere de repunere pe rol. N-aveti cum sa criticati in recurs faptul ca instanta a respectat dispozitiile legale si a pronuntat o solutie CORECTA (legala). Sau, ma rog, de putut se poate orice... dar va alegeti cu ... niste zambete :tooth: + respingerea recursului.
Daca nu erau indeplinite cerintele legii, atunci puteti critica in recurs solutia GRESITA (nelegala) de suspendare.
Bunaoara, nu-i suficient sa se constate lipsa partilor. Mai trebuie vazut daca nu cumva a solicitat vreuna din ele judecata in lipsa. Si nici asta nu-i destul. Mai trebuie verificat daca a fost indeplinita procedura de citare (daca a fost lipsa de procedura, atunci solutia trebuia sa fie cea de amanare cu refacerea procedurii de citare, si nicidecum suspendare).
Da, cred ca au fost indeplinite cerintele legale. Eu una am fost citata corespunzator , iar cat despre judecarea in lipsa nu cred ca IPJ a formulat a formulat o astfel de cerere. Eu vreau doar sa se rejudece cauza si nu stiam daca trebuie sa fac recurs sau cerere de repunere pe rol. Acum m am lamurit. Va multumesc