avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calomnie din partea soacrei pentru nora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calomnie din partea soacrei pentru nora

Buna ziua!
Va scriu datorita unui motiv cu care ne-am obisnuit toate femeile la inceputul casatoriei.
Bineinteles , dupa nunta voi sta la socrii. Cum e de asteptat am facut tot posibilul sa ma inteleg bine cu acestia, astfel ca i-am ajjutat de cate ori au cerut si nu numai, le-am cumprata ce si-au dorit etc. Ei bine, ulterior ne-au cerut bani si imprumut. Cand am aflat ca au reusit sa stranga banii si i-am cerut inapoi a inceput cosmarul. Din acel moment ori de cate ori trec pe langa sau chiar si in fata ma barfesc, ma jignesc, se iau de mine, e lucrurile mele, imi iau lucrurile din camera iitorului sot... nu e NORMAL. Asadar, toate acestea au o limita. As dori sa stiu daca in cazul in care ii dau in judecata pentru insulta si calomnie am sanse de castig.
Precizez ca acestia au construit ilegal si fura curent electric: in aceasta situatie le pot face ceva?
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: maria31 , utilizator 14:44, 27 Iulie 2008
1. Oricine deschide in instanta o actiune are sanse de castig. Totul depinde de probele administrate in speta respectiva. Dvs trebuie sa dovediti faptele savarsite de catre socrii dvs.

2. Pentru constructii ilegale va puteti adresa Primariei in a carei raza domiciliaza socrii dvs. Pentru furtul de curent electric va puteti adresa Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice.
În Codul Penal, sustragerea de energie electrica se considera infractiune de furt si se pedepseste conform art. 208 - 209, atragând o pedeapsa cu privare de libertate, cu încadrari de la 1-12 ani -furt si de la 3-15 ani -furt calificat. Intra, asadar, sub incidenta acestor articole toti cei care apeleaza la modificarea, deteriorarea, blocarea echipamentelor de masura a energiei electrice, precum si cei care, în elanuri novatoare, recurg la executarea si folosirea instalatiilor clandestine, pentru racordarea directa din retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masura a energiei electrice.
Dv. inteleg ca nu stati la ei, asa incat, inainte de a face vreun demers, analizati putin situatia.
Astfel, pentru dv. asa nu se mai poate, dar pentru viitorul sot se mai poate, avand in vedere ca el inca sta acolo, altfel s-ar fi mutat cu dv.
Sunt parintii lui si, pentru un motiv sau altul, unii oameni sunt foarte legati de aceste relatii, nu prea accepta usor sa zboare din cuib... Asta inseamna ca il poate deranja ceea ce intreprindeti dv. impotriva parintilor lui...

Nu cred ca toate femeile sunt obisnuite sa stea la socri, cunosc muuuuulte care nu au stat la socri... de fapt, intre apropiati mei, stiu numai un caz de stat la socri...

Evaluati-va relatia si luati o decizie impreuna, altfel ati putea plati mai scump decat face... Nu cred ca e indicat sa faceti o plangere penala inainte sa discutati cu partenerul dv., ganditi-va ca la chestiunea privind curentul electric avem de-a face cu un furt calificat... daca parintii sotului se perinda pe la politie, speriati, daca toata lumea afla ca dv. ati facut plangerea... ce viata veti avea?
In plus, e o declaratie clara de razboi si ei sunt in varsta, acum traiesc numai pentru copii... dv. sunteti pregatita sa dati atata energie acestui razboi? Sunteti pregatita sa traiti pentru ei?

Vorbiti cu viitorul sot, acolo e cheia, in decizia voastra comuna.
"Motivele care-i determina pe oameni sa actioneze sunt in numar de trei:
a)Egoismul, care determina bunastarea individului; el este fara margini;
b)Rautatea, care doreste nenorocirea aproapelui;
c)Mila, care vrea binele aproapelui; ea merge pana la noblete si grandoare.
(...) Numai experienta ne invata ce vrem si ce putem: pana atunci suntem lipsiti de caracter si numai incercarile grele ne pun pe adevaratul drum. "-Arthur Schopenhauer, Viata, amorul, moartea
Mi-a placut mesajul tau, Liliana!
Va multumesc pentru solutiile prezentate. In orice caz, totul are o limita... Cu stima.
Vorbesc la modul general si nu neaparat in cazul dat

Te nasti intr-o familie, uneori nici cu familia ta nu-i lesne, dar aici esti jucaria hazardului, n-ai posibilitatea sa alegi, iar cand ajungi sa mai si alegi familia in care vrei sa intri... e pacat sa pleci de la premisa ca oamenii se schima ori ca mai tarziu lucrurile vor fi altfel...

Raman doar vreo doua posibilitati:

- sa spui acum ... fostul meu prieten (in loc de viitorul meu sot)
- sa spui mai traziu fostul meu sot (pentru ca o casnicie care incepe sub aceste auspicii are sa tina cam cat tine sandramaua pasiunii)
- restul sunt exceptii, dar rare de tot.

Probabil ca varsta nu va permite sa intelegeti ce vreau sa spun. Stiu. Copilaria, adolescenta, maturitatea, batranetea (pe-asta n-o cunosc nici eu) sunt patru vieti, patru feluri de a trai si oricat le-ar fi trait parintii, fratii, surorile, prietenii.. nu le inteleg mai bine decat noi insine... si asa va fi pana la sfarsitul lumii.

Soacra mea (a doua) sta la vreo 200 km distanta de mine si numara zilele pana la jumatatea lui august cand i-am promis ca mergem pe la ea. E de s-o pui pe rana. Dar cand m-am maritat a doua oara am (mai) facut-o pentru ca mi-a placut "socrosenia" (asa o alint eu, pentru ca barbatul meu ii zice maica-mi "onorata de mă-ta") si pentru ca era de la ceva distanta.

Alte discuții în legătură

Cum sa le oferim un viitor copiilor nostri, in romania? ContSters210360 ContSters210360 In acest moment, exista pe internet un curent stimulat de succesul partidului Piratilor din Suedia. Poate ca a venit timpul sa renuntam la carcoteala si sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire, drept de proprietate Oprea Cristina Oprea Cristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sotul meu a decedat, iar casa este pe numele soacrei care a decedat si ea. Acum ne-a venit o adresa de la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza alexmihai2007 alexmihai2007 Buna ziua! Am si eu o mare problema,de fapt nu eu,sotul meu. El a primit de la parintii sai in anul 1995 o casa la tara prin act de vanzare cumparare,dar cu ... (vezi toată discuția)