Pai... in primul rand sa faceti ce scrie in contract...
O intretineti? Va respectati obligatia?
Daca refuza ea, asigurati-va dvezi in acest sens.
Nu am auzit oameni care sa vada ceva si sa declare altceva... Nu onteleg de unde aceasta convingere a dv. Nu vad, de asemenea, de ce nu a lasat-o pe drum sa tipe, macar nu mai tipa la voi sau langa voi... si asa va asigurati si dovezi ca exagereaza, ca nu reactioneaxa corespunzator.
Sa nu o stie nimeni ca va e dv. rusine, dar sa avet si martori, nu prea se poate... e un fel de suflet in rai cu pacate la activ... stiti vorba.
Nu aveti cum s-a obligati sa-si faca o expertiza, decat daca ajungeti in instanta. Daca n-o avea discernamant, puteti incerca o punere sub interdictie. Dar daca are... nu-i prea mare lucru ce puteti face.
Bine, cum spuneam, depinde de contract: cine poate sta in casa, unde trebuie ea ingrijita etc. Astea sunt chestiuni civile ce tin exclusiv insa de relatia contractuala.
Gasesc interesant urmatorul aspect:tatal a decedat,obligatia cuprinsa in contractul de vanzare-cumparare a fost onorata,in ceea ce-l priveste.
In aceasta situatie,obligatia de intretinere a mamei vizeaza jumatatea din casa,aceasta facand obiectul obligatiei?
In contract nu scrie nicaieri ca trebuie ingrijita in locuinta asta. Da,stiu ca sotul meu a exagerat,dar acum e tarziu. Cat despre vecini,au spus ei minciuni cand nu au vazut nimic,dar acum? Mai exact,acum 1 an ,intr-o seara, am avut o cearta,de fapt el cu ea,ca eu eram in camera cu copilul care dormea. Si a spus ca a batut-o. Asta la 11 noaptea,in casa,fara martori. Ne-am trezit reclamati la politie cum ca a batut-o si mai avea si 3 martori. Vecinii,bineinteles. Numai ca a doua zi a fost la o ruda de-a ei care a declarat ca nu a vazut nici un fel de semne pe corp,mai ales ca era vara. Pe cand acesti vecini au declarat ca era plina de vanatai. Asa am scapat si bineinteles cu testul cu detectorul de minciuni. Asa ca din partea asta ma astept la orice.
Si inca ceva. Ea a avut in buletin o alta adresa,la un apartament pe care l-a vandut tot in 1995 fiicei ei pana acum 1 an cand si-a schimbat buletinul pe adresa asta,dar fara ca sotul meu sa-i isi dea accptul,fid totusi proprietar. In baza la ce act a facut asta? I s-a eliberat de la Primarie o adeverinta cum ca detine spatiu de locuit aici,dar de fapt ea a vandut din 1995. Cum vine asta?
Eu nu inteleg de ce factura era pe numele ei. Dupa incheierea contractului de vânzare nu ati fost cu actul de proprietate la toate institutiile (lumina, gaz, apa etc) pentru schimbarea numelui proprietarului (rolului)? daca am inteles bine casa in care locuiti a reprezentat obiectul contractului, nu?
In ceea ce priveste expertiza psihiatrica, doar instanta o poate obliga sa o faca dar in cadrul unui proces.
Poate reusiti sa o duceti de buna voie la un doctor. Nu am nici o pregatire in acest domeniu dar modul in care se manifesta ma duce cu gandul la boala Alzheimer (asa se manifesta bolnavii).
In rest, cred ca ar trebui sa o lasati sa se manieste in orice loc pentru a aduna dovezi, martori ...
Adevarul e ca nu stiu de ce factura ii vine pe numele ei,tinand cont ca aceasta casa nu a fost niciodata a ei. Si am gasit un act in care apare ca proprietar numai socrul meu. De ce asa?