avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza

Buna ziua!
Am si eu o mare problema,de fapt nu eu,sotul meu.
El a primit de la parintii sai in anul 1995 o casa la tara prin act de vanzare cumparare,dar cu clauza de intretinere. Adica acolo scrie ca ei ii vand casa iar contravaloarea inseamna intretinerea lor pe timpul vietii si asigurarea inmormantarii. Nu scrie cam cat ar valora casa. Aceasta casa e a tatalui lui,mostenita de la parintii sai,adica bunicii sotului. Tatal sotului meu a decedat in 1998. Mentionez ca la data semnarii actului parintii sotului aveau domiciliul la alta adresa si sotul meu la fel. Acum 2 ani ne-am mutat si noi aici cu soacra mea,dar au inceput discutiile. Adica am adus imbunatatiri,am facut o baie,am tras apa curenta,am renovat 2 camere. Dupa ce s-a vazut cu casa facuta a inceput sa ne tot sicaneze. Pana la irma am ajuns la scandaluri si de 1 an stam in aceasi casa dar nu discutam cu ea. Factura la curent o plateste ea pt ca e pe numele ei si nu vrea sa ne-o arate macar. Problema e ca are accese de furie cand nu se mai intelege nimeni cu ea si arunca in noi cu tot ce apuca. Asta s-a intamplat acum 3 zile cand a venit acasa(sub influenta alcoolului) si a inceput un nou scandal si bineinteles sa arunce in noi cu pietre. Problema e ca aveam in brate copilul(are 1 an si 8 luni) si putea sa-l nimeresca pe el. Sotul meu a cam bruscat-o si vecinii au vazut. De fapt nu a dat in ea,doar tragea de ea sa o bage in curte sa nu mai urle pe drum. Dar ei o sa declare altceva. Am anuntat politia care a venit dupa mai bine de o ora si m-au amendat si pe mine ca de ce am sunat la ei,ca nu e asta treaba lor si ca sa o dam in judecata sau sa ne dea ea pe noi.
Cum putem sa o obligam sa-si faca un control psihiatric? Cred ca ceva are din moment ce vorbeste singura ca si cand ar fi cu cineva langa ea,se leagana,este violenta si e tot timpul obsedata ca sotul meu ii intinde fire electrice prin casa ca sa o omoare(asta mi se pare nebunie curata). Ce putem sa facem noi in situatia asta? Ea daca obtine un certificat medico-legal(si il obtine sigur ca are relatii) poate nu numai sa-i ia casa sotului ci si sa-l bage in inchisoare. Noi chiar nu avem nici un drept? Legea e de partea ei,dar ce putem noi sa facem?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:32, 16 Mai 2009
Draga rozi, omul poate crede orice, e datoria noastra de juristi sa interpretam corect situatia juridica...
In cazul de fata, userul crede ca s-a facut un act de intretinere intre parintii sotului si bunicii sotului prin care s-a dat casa ca si capital; prin urmare, crede userul, casa a fost mostenita tatal sotului de la parintii sai.

Nu e prea logic sa mostenesti de la parintii tai o casa pe care ei ti-au dat-o anterior printr-un act oneros in care apare si sotia, nu?
Noi putem alege sa consideram ca bunul dat in schimbul intretinerii a mai fost dat inca o data ca mostenire... dar juridic, nu prea vaz cum sa stea astfel lucrurile... sau putem sa gandim situatia in ansamblu si sa vedem ca nu mai era ce sa se mosteneasca, pentru ca se daduse anterior sotilor.

Bunul se arata clar ca e dat in schimbul intretinerii catre ambii soti. Ca ideea populara era sa se faca un act ca sa ajunga casa la copilul lor, asa o fi... dar legal lucrurile stau altfel.
Eu nu vad vreo greseala. Cert ca e greu de vazut asta fara documente, dar nu vad.
Lucrurile imi par logice si clare.
Casa a apartinut bunicilor sotului. Cand a murit bunica,in 1980,s-a facut succesiunea si mostenitori a ramas tatal sotului meu. Apoi in 1990 cand a murit si bunicului sotului meu mostenitor a ramas tatal sotului meu. Cel putin asa scrie in actul de succesiune. Apoi 5 ani mai tarziu apare si soacra mea ca proprietar aici. Deci casa e mostenita de socrul meu de la parintii,nu data in baza altui act.
Nu vreau sa intru in polemici pe acest site. Eu mi-am spus parerea in legatura cu acesta problema si v-am dat si un sfat.....luati legatura cu un avocat caruia sa-i prezentati toate actele. In acest fel....o sa vedeti ce si cum este.
O zi minunata tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere EnacheSilvia EnacheSilvia Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari : Daca un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat de ambii soti in timpul vietii cu ... (vezi toată discuția)
Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)