avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere apostila in Anglia pt hotarare de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere apostila in Anglia pt hotarare de divort

Am fost casatorita cu un cetatean britanic si am divortat acum cateva luni "prin corespondenta", în Anglia ( nu avem copii împreuna). Acum eu vreau sa mi se recunoasca divortul si în Ro, insa singurul act care imi mai lipseste este hotararea de divort definitiva si irevocabila cu apostila de la Haga. In nici-un caz nu vreau sa apelez la fostul sot. Se poate obtine cumva prin corespondenta? Cui sa ma adresez? Stie cineva? Mii de multumiri anticipate pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 20:47, 3 August 2008
Nu este posibil obtinerea prin corespondenta a apostilei de la Haga.
Incercati sa mandatati pe cineva care sa se ocupe de aceasta problema. Poate solicitati ajutorul unui avocat, in acest sens.
Am inteles eu bine: dvs sunteti acum in Romana si aveti nevoie de apostila engleza pusa pe hotararea judecatoreasca de divort din Anglia?
Sau e pe dos?
Da, asa este, eu sunt acum în România, casatoria a avut loc în Romania, dar divortul s-a pronuntat în Anglia. Eu nu am fost prezenta, totul s-a facut prin corespondenta.
Mii de multumiri consilierului Elis pentru raspuns. Am contactat un avocat englez dar este deocamdata în concediu. Astept pâna se va întoarce.
Nu cunosc exact cum e in Anglia, insa exista tari in care apostila se poate rezolva si prin scrisoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - apostila ContSters22096 ContSters22096 cetatean roman decedat in Anglia se incearca obtinerea pensie de urmas pentru copilul minor; s-a mers la Primaria Tm, insa functionarul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru laura42 laura42 Buna ziua M-am nascut in Romania si am cetatenie dubla- britanica si romana. M-am casatorit in 1999 in Anglia si am transcris casatoria in registrul ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)