avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Casatorie in Cipru
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Casatorie in Cipru

Buna ziua

M-am nascut in Romania si am cetatenie dubla- britanica si romana.

M-am casatorit in 1999 in Anglia si am transcris casatoria in registrul starii civile in Romania. Dupa 10 ani, am divortat in Romania, unde locuiam impreuna cu fostul meu sot. Dupa divort, am plecat din Romania insa in pasaportul romanesc nu este mentionat ca am domiciliul in strainatate -nu am mai apucat sa-l schimb dupa divort. In plus, buletinul meu a expirat in 2009.

Recent, m-am hotarat sa ma recasatoresc, tot cu un englez, si sa facem nunta in Cipru la o biserica anglicana.

I-am contactat pe cei de la biserica din Cipru si ei nu sunt siguri ce acte am nevoie fiind si cetatean roman si avand in vedere ca am divortat in Romania. Am cautat pe diverse site-uri insa nu am reusit sa ma lamuresc.

Am hotararea de divort apostilata, tradusa si legalizata, pasaport romanesc si britanic, certificat de nastere romanesc de tip nou .

Eu ma gandeam sa prezint in Cipru doar pasaportul britanic, hotararea de divort din Romania, certificatul de nastere romanesc si sa fac declaratia de celibat in Anglia

As fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta sa clarific:

- Imi trebuie sa apostilez si certificatul de nastere? Daca da, cum as putea sa obtin apostila avand in vedere ca buletinul meu a expirat? As putea cere apostilarea pe baza pasaportului britanic? Unde ar trebui sa cer apostilarea- in orasul unde m-am nascut?

- Declaratia de celibat trebuie sa fie din Romania unde am divortat sau din Anglia, unde m-am casatorit prima data si unde locuiesc?

Va rog frumos sa ma sfatuiti cum ar fi mai simplu sa procedez

Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 14 August 2011
1. Ar trebui sa va schimbati cartea de identitate (cea expirata) si sa solicitati un pasaport CRDS.
2. Pentru evitarea situatiilor neplacute recomandabil ar fi sa apostilati si certificatul de nastere.
3. Nu puteti solicita apostilarea certificatul de nastere nici cu CI expirata si nici cu pasaportul britanic.
4. Pentru apostilarea certificatului de nastere trebuie sa va adresati cu o cerere Prefecturii din judetul in care a fost inregistrata nasterea dvs.
5. In Romania figurati ca fiind divortata. O eventuala declaratie de celibat va trebui sa solicitati in Marea Britanie.

Succes si Casa de piatra!
Casatoria se incheie la primaria unde locuiti in cipru, deci va trebui sa mergrti la ei si va vor da o lista cu actele de care aveti nevoie sa va casatoriti.
Din Romania veti avea nevoie , cel mai probabil de adev ca nu sunteti casatorita. O puteti obtine fie daca mergeti dvs in Romania, fie daca faceti o procura la cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate rita2121 rita2121 Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ... m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cipru cu cetatean britanic, divort la notariat in romania foarteoptimist foarteoptimist Buna ziua, Sotul (cetatean britanic) si cu mine (cetatean roman si britanic) ne-am casatorit in Cipru - ceremonia a avut loc la biserica anglicana nu la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtain o carry de identitate provizorie romanesdca Sanhil Sanhil Sint cetacean roman si britanic care locuiedye in anglia . Nu mai posed nici un act de identitate romanesc validsi mici certificate de mastered romanesc. ... (vezi toată discuția)