avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie Cipru cu cetatean britanic, divort la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie Cipru cu cetatean britanic, divort la notariat in Romania

Buna ziua,
Sotul (cetatean britanic) si cu mine (cetatean roman si britanic) ne-am casatorit in Cipru - ceremonia a avut loc la biserica anglicana nu la registrul starii civile din Cipru. Biserica anglicana in Cipru are dreptul de a oficia casatorii in Cipru in baza legislatiei engleze (nu e nevoie sa fie oficiata casatoria civila inainte). Am inregistrat casatoria in registrul starii civile romane. Locuim in Romania si sotul are un certificat de inregistrare a resedintei in Romania din anul 2016.
Din pacate, ne-am hotarat sa divortam. Am putea divorta la notar in Romania avand in vedere ca nu avem copii minori, suntem amandoi de acord sa divortam si resedinta comuna este in Romania?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru laura42 laura42 Buna ziua M-am nascut in Romania si am cetatenie dubla- britanica si romana. M-am casatorit in 1999 in Anglia si am transcris casatoria in registrul ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean britanic si dreptul de sedere ContSters74714 ContSters74714 buna ziua.imi pare rau daca deschid din nou un subiect discutat,dar nu am gasit nimic ce ar putea sa ma lamureasca.logodnicul meu este cetatean britanic si ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate vica_belciu vica_belciu Buna ziua!! Va rog mult sa imi dati cateva informatii. Suntem o familie de romani, casatoriti in Romania si stabiliti de 3,5 ani in Anglia. Avem un copil ... (vezi toată discuția)