avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ...
m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am casatorit in Germania si locuiesc in Germania cu un copil. dupa casatorie eu mi-am facut pasaport la consuatul din Bonn si acum dupa divort vreau sa imi preiau numele de fata. ce trebuie sa fac sa scap mai usor cu bani? a si inca o intrebare .... eu de ce nu am buletin doar pasaport? cei de la consulat mi-au luat buletinul vechi si mi-ai dat pasaport. trebua sa imi dea buletinul inapoi?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:11, 2 Aprilie 2016
Nu trebuie sa va dea buletinul inapoi. Avand in vedere ca locuiti in strainatate sunteti cetatean roman cu domiciliul in strainatate- CRDS- si nu mai aveti dreptul la buletin. Carte de identitate primesc doar romanii care au domiciliul in Romania. Dvs. aveti domiciliul stabil in Germania. Nu ne dati detalii cu privire la certificatul de casatorie. Aveti certificat romanesc sau doar german? Dupa divort veti merge la ambasada si veti solicita ajutor in vederea recunoasterii sentintei de divort in Romania(inscrierii acesteia pe marginea actului de casatorie transcris, ori dupa caz pe marginea actului dvs. de nastere). Dupa care veti solicita un nou pasaport CRDS de aceasta data pe numele dvs. de fata. Revin cu intrebarea sunteti in posesia certificatului de casatorie romanesc?
Buna ziua, referitor la intrebarea Dumneavoastra este ca am si certificat de casatorie si Romnanesc de la consulatul din Bonn. Si certiicat de casaatorie Nemtesc.
dupa divort trebuie sa merg la abasada( consulat) cu ce acte trebuie sa ma prezint acolo? Si in cat timp imi poate sa-mi elibereze un nou pasaport? Si cat ar Costa toate actele bagate?
La ambasada va prezentati cu actul de identitate-pasaportul CRDS, certif. de nastere si casatorie romanesc, sentinta de divort definitiva, apostilata, tradusa si legalizata, dupa caz cu declaratie notariala cu privire la nume.Dureaza cam 3 luini, dupa care solicitati un nou pasaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului in strainatate; obligativitate de renuntare la c.i. ??? Liviu1971 Liviu1971 Buna ziua, de 6 ani sunt cu familia in Germania (legal- contracte de munca, impozite, etc.) iar deunazi am auzit ca cetatenii romani trebuie sa renunte la C.I. ... (vezi toată discuția)
Buletin pentru minor care locuieste in germania valentinasch valentinasch baiatul meu implineste curand 14 ani are pasaport valabil .sunt obligata sa ii fac si buletin ? noi locuim de 4 ani in germania si daca trebuie pot sa ii fac ... (vezi toată discuția)