avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin pentru minor care locuieste in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin pentru minor care locuieste in Germania

baiatul meu implineste curand 14 ani are pasaport valabil .sunt obligata sa ii fac si buletin ? noi locuim de 4 ani in germania si daca trebuie pot sa ii fac la ambasada?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:27, 27 Noiembrie 2014
Da trebuie sa solicitati eliberarea buletinului la 14 ani chiar daca minorul ar fi/este si cetatean german. Pasaportul este romanesc sau german? Este pasaport de turist sau pasaport CRDS-cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Primul act de identitate nu se elibereaza prin procura speciala. Puteti incerca la ambasada/consulat dar se trimite corespondenta prin MAE,MAI,DEPABD, deci dureaza mai mult. La fel de bine puteti face o mica plimbare pana in Romania cu ocazia sarbatorilor de iarna si il puneti si pe micut in legalitate. Daca sunteti CRDS nu mai este cazul sa solicitati buletin ci doar pasaport CRDS pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate rita2121 rita2121 Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ... m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu rezidenta in strainatate Luciana Paula Luciana Paula Va rog frumos sa ma ajutati cu o intrebare: Poate sa isi renoveze fratele meu pasaportul expirat cu rezidenta in Spania daca nu a avut niciodata buletin? (Nu ... (vezi toată discuția)