avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... stabilirea domiciliului in strainatate; obligativitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

stabilirea domiciliului in strainatate; obligativitate de renuntare la C.I. ???

Buna ziua, de 6 ani sunt cu familia in Germania (legal- contracte de munca, impozite, etc.) iar deunazi am auzit ca cetatenii romani trebuie sa renunte la C.I. dupa 6 luni de la anmeldung (luare in evidenta a autoritatilor germane).Renuntand la C.I. ti se elibereaza un pasaport in care este specificat '' domiciliul in Germania'', act care nu este recunoscut de nici o banca din Romania.
Consulatul General al Romaniei din Bonn ''RECOMANDA'' , deci nu obliga, cetatenilor romani sa renunte la C.I. si sa ceara eliberarea pasaportului.
Intrebare: suntem OBLIGATI (eu si familia) sa renuntam la C.I.??
Va multumesc anticipat,
Cu respect Liviu.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:48, 21 Martie 2017
Doar daca solicitati eliberarea unui pasaport CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate) sunteti obligat a renunta la cartea de identitate. Asa e legea. Dar de ce disperati, ca va puteti solicita ulterior oricand o alta carte de identitate la momentul in care va stabiliti/restabiliti din nou domiciliul in Romania. Predati pasaportul CRDS spre anulare si primiti CI. Si tot asa. Personal, nu am auzit pe nimeni care sa fi fost refuzat la banca cu un pasaport CRDS, dar daca spuneti dvs...va cred pe cuvant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaje/dezavantaje pentru crds in germania luca_oana luca_oana Buna ziua, As dori mai multe lamuriri actualizate in ceea ce priveste avantaje sau dezavataje ale cetatenilor romani cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate rita2121 rita2121 Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ... m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)
Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)