Buna ziua, de 6 ani sunt cu familia in Germania (legal- contracte de munca, impozite, etc.) iar deunazi am auzit ca cetatenii romani trebuie sa renunte la C.I. dupa 6 luni de la anmeldung (luare in evidenta a autoritatilor germane).Renuntand la C.I. ti se elibereaza un pasaport in care este specificat '' domiciliul in Germania'', act care nu este recunoscut de nici o banca din Romania.
Consulatul General al Romaniei din Bonn ''RECOMANDA'' , deci nu obliga, cetatenilor romani sa renunte la C.I. si sa ceara eliberarea pasaportului.
Intrebare: suntem OBLIGATI (eu si familia) sa renuntam la C.I.??
Va multumesc anticipat,
Cu respect Liviu.
Doar daca solicitati eliberarea unui pasaport CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate) sunteti obligat a renunta la cartea de identitate. Asa e legea. Dar de ce disperati, ca va puteti solicita ulterior oricand o alta carte de identitate la momentul in care va stabiliti/restabiliti din nou domiciliul in Romania. Predati pasaportul CRDS spre anulare si primiti CI. Si tot asa. Personal, nu am auzit pe nimeni care sa fi fost refuzat la banca cu un pasaport CRDS, dar daca spuneti dvs...va cred pe cuvant.
Carte de identitate
rita2121
Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ...
m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)