avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Avantaje/Dezavantaje pentru CRDS in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Avantaje/Dezavantaje pentru CRDS in Germania

Buna ziua,

As dori mai multe lamuriri actualizate in ceea ce priveste avantaje sau dezavataje ale cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate.:sorry:

Personal, locuiesc momentan in Germania si tocmai mi-a expirat pasaportul. Din cate am inteles, daca ma adresez Ambasadei din Bonn, pt refacerea pasaportului, voi primi automat, cu noul pasaport si statutul de CRDS. Inainte de a face acest lucru, as vrea sa ma asigur ca nu voi intampina neplaceri in Romania, ca si CRDS, in decursul urmatoarelor vizite.

Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:24, 6 Iulie 2015
1. Nu puteti fi obligata sa va faceti pasaport CRDS si nici nu vi se da automat.
2. Daca totusi ati vrea sa va faceti un astfel de pasaport (deci sa renuntati la domiciliul din Romania) nu exista efecte asupra drepturilor dvs. de cetatean roman. Mai apoi puteti oricand sa va restabiliti domiciliul in Romania.

Trebuie sa stiti ca daca vreti pasaport CRDS vi se va retrage cartea de identitate insa, repet, asta nu are niciun fel de repercusiune asupra drepturilor dvs. ca si cetatean roman.
Puteti citi detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului in strainatate; obligativitate de renuntare la c.i. ??? Liviu1971 Liviu1971 Buna ziua, de 6 ani sunt cu familia in Germania (legal- contracte de munca, impozite, etc.) iar deunazi am auzit ca cetatenii romani trebuie sa renunte la C.I. ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate rita2121 rita2121 Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ... m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)