avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa inchei un precontract sau sa astept incheierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa inchei un precontract sau sa astept incheierea contractului de vanzare - cumparare?

Detin in proprietate personala o locuinta la tara de 2000mp cu casa de locuit si anexe,si gradina cu pomii fructiferi.Am hotarit sa o vand cu suma de 25000euro. Am gasit un cumparator dar care este plecat din tara si care,cand va veni in luna august,in concediu va veni sa incheiem contractul de vanzare cumparare. Pana atunci as vrea sa mi se dea un acont de 5000euro si sa incheiem un precontract. Daca vom incheia acest precontract si atunci cand vor veni in tara,nu vor mai putea achita toata suma, ce se va intimpla cu acontul pe care ei mi l-au dat. Mantionez ,ca nu cred ca se va intimpla acest lucru, dar as vrea sa stiu totusi avind in vedere ca ei nu sunt in tara,daca sa inchei acest precontract sau sa astept sa mi se dea toata suma la incheierea contractului de vanzare cumparare. Va multumesc. :-/
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 10:50, 11 Iunie 2011
Puteti sa incheiati si un precontract, in ideea de avea o anume siguranta ca tranzactia se va finaliza .Ar fi bine sa il inchieiati la notar, pentru a fi indrumat in privinta clauzelor care sa fie inserate in act.
In cazul incheierii unui precontract,la notar, clauzele uzuale de reziliere sunt urmatoarele:
-daca, contractul final nu se incheie din culpa promitentului vanzator, acesta se obliga sa restituie de 2 ori avansul primit
-daca, contractul nu se incheie din culpa promitentului cumparator, acesta pierde avansul.
Pot fi inserate si alte clauze, cu acordul partilor, dar acestea sunt cele obisnuite...
Nu puteti fi obligat sa restituiti avansul primit la precontract, daca dv, la data semnarii CVC in forma autentica, va prezentati la notar cu toate actele in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)