Dreptul la actiune a unei opligatii se prescrie in 3 ani de cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Mai exista si prescriptia de 2 ani "termanul special", aceasta prescriptie se refera numai la raporturi de asigurari.
Cazul Dv. nu prea cred ca opereaza prescriptia extictiva , dece ?? din motivul ca contractul presupun ca este pe o durata de ceva ani. Dupa ultima scadenta a contractului neprelungit incepe sa curga termenul de prescriptie, daca dupa inceperea prescriptiei ati facut vreo plata cat de mica, incepe sa curga un alt termen de prescriptie, sau creditorul face vreo diligenta (actiune impotriva Dv.), deasemeni incepe sa curga un alt termen de prescriptie. Termenul de prescriptie trebuie sa curga continuu si fara intreruperi ca sa poata fi castigata prescriptia..Succes.
Partaj
Oana Istina
Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect:
Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere ... (vezi toată discuția)
Prescriptie
ContSters152027
am intrerupt ori nu prescriptia prin cererea de executare silita a unui bun devalmas...cerere respinsa pe motiv ca trebuia mai intai sa cer partajul
precizez ... (vezi toată discuția)