avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen prescriptie a greptului material
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen prescriptie a greptului material

dupa cit timp se poate invoca exceptia de prescriptie a dreptului material/ contractul a fost incheiat in martie 2008. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:04, 12 Iunie 2011
Dreptul la actiune a unei opligatii se prescrie in 3 ani de cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Mai exista si prescriptia de 2 ani "termanul special", aceasta prescriptie se refera numai la raporturi de asigurari.
Cazul Dv. nu prea cred ca opereaza prescriptia extictiva , dece ?? din motivul ca contractul presupun ca este pe o durata de ceva ani. Dupa ultima scadenta a contractului neprelungit incepe sa curga termenul de prescriptie, daca dupa inceperea prescriptiei ati facut vreo plata cat de mica, incepe sa curga un alt termen de prescriptie, sau creditorul face vreo diligenta (actiune impotriva Dv.), deasemeni incepe sa curga un alt termen de prescriptie. Termenul de prescriptie trebuie sa curga continuu si fara intreruperi ca sa poata fi castigata prescriptia..Succes.
Este corect cele spuse mai sus,insa cu o singura precizare : dreptul la actiune este imprescriptibil...;)
termenul de prescriptie pentru a recupera bani se prescrie in trei ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Oana Istina Oana Istina Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect: Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere ... (vezi toată discuția)
Prescriptie ContSters152027 ContSters152027 am intrerupt ori nu prescriptia prin cererea de executare silita a unui bun devalmas...cerere respinsa pe motiv ca trebuia mai intai sa cer partajul precizez ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta de conciliere? robertsega32 robertsega32 Avem o factura neachitata emisa in 27 martie 2006. Intre noi si debitor au continuat sa exista raporturi comerciale intre timp, iar noi am incercat sa obtinem ... (vezi toată discuția)