avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare ,de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare ,de mana

un contract de vinzare-cumparare scris intre parti,semnat si de 2 martori,este valabil,?multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 19:34, 11 Iunie 2011
al unui imobil?
da
~ Conținut șters la cerere ~
daca ai platit pretul integral il chemi in judecata cerand instantei sa pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic.
Nu e bun. Mergeti la notariat. Daca vanzatorul nu mai vrea, dar ati platit pretul va trebui sa-l dati in judecata, solicitand sa se dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare. Atentie !! Trebuie sa aveti dovada pentru plata pretului, de preferat INSCRIS care sa decurga de la cumparator, macar semnat de el, daca nu si scris. Daca doriti sa dovediti doar cu martori ca ati platit pretul, iar el se opune la proba cu martori, s-a terminat povestea si pierdeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare van_allen78 van_allen78 un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare teren cu casă semnat la primărie. dacă vânzătorul se răzgândește după 15 ani și vrea să ne dea în judecată, poate câștiga jumătate din teren? Ioana1998 Ioana1998 va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat ceva...parinti mei au cumparat un teren cu casa in 2001 am facut contractul vanzare cumparare la primarie nu la notar ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - cumparare imobil cu chitanta de mana, vandut ulterior de fostul proprietar cu contract notarial mikloscsaba mikloscsaba BUNA ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra parinti mei au cumparat o casa acum 20 de ani atunci cu persoana respectiva au facut un contracat de mana din ... (vezi toată discuția)