avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie tribunal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie tribunal

buna ziua,
am citit pe forum o problema foarte interesanta , care ma intereseaza si pe mine avind si eu un proces pe rol,deci:o doamna spunea ca are un proces pe rol cu fosta proprietara de la care a cumparat casa pentru uzucaparea unei bucati de teren.
se spunea ca atunci cind au venit citatia fostei proprietare, postasul a adus-o la domiciliul doamnei cu toate ca adresele nu erau aceleasi.mama doamnei a ridicat ea citatia cu semnatura ei(postasul nu trebuia sa verifice identitatea destinatarului, doar este o recomandata, nu este vina postasului ca a lasat-o acolo?),si a dus-o personal la destinatar, dar nu i-a dat-o personal ci ar fi aruncat-o in curtea acestuia, dupa ce trecusera deja 1 termen.
i s-a raspuns ca nu este nici o problema , avocatul sa ceara trimiterea la alta adresa(dar adresa era corecta pe citatie, postasul a adus-o la alta adresa respectiv la reclamant in loc la pirit).
din punctul meu de vedere nu poate fi acuzata de fals ?pentru ca a trecut deja un termen iar confirmarea de primire era la dosar(asa ar trebui),poate fosta proprietara nu a gasit citatia si nu stia de proces.
deci nu poate fi acuzata de fals sau uz de fals, chiar daca a trimis dupa un timp hirtia la destinatar, nu se stie daca acesta a gasit-o, nu?
imi cer mii de scuze daca am scris prea mult , si astept cu nerabdare un raspuns la aceasta dilema ,zic eu destul de grava , deci poate fi acuzata de ceva reclamanta sau mama ei, si care ar putea fi consecintele, pierderea procesului sau mai rau.. ?
multumesc frumos, si inca o data scuze pentru continutul mare al mesajului
Cel mai recent răspuns: nicolae242 , utilizator 18:45, 11 Iunie 2011
postasul nu are obligatia sa verifice identitatea destinaturului citatiei. se citeaza unde este indicata adresa din cererea de chemare in judecata.
adresa scrisa pe citatie nu corespunde cu adresa unde a adus-o postasul.
poate fi acuzata ca a ridicat ea citatia(a adus-o la adresa ei postasul)de fals sau uz de fals, sau altceva?ce poate pati?
multumesc frumos
nu poate fi acuzata de nimic. este culpa factorul postal ca a dus citatia la o adresa gresita. pt asta puteti face sesizare scrisa la posta.
deci nu poate fi acuzata ca a ridicat ea citatia chiar daca nu era pe numele ei(postasul i-a dat-o a semnat si postasul a plecat, fara sa il intereseze ca a lasat-o la alta adresa fata de cea din citatie) , chiar daca ea are calitatea de reclamant iar cea care trebuia sa o primeasca de pirit?
poate pirita nu a primit citatia si nici nu stie ca are un proces.
pirita o poate acuza ca a semnat in locul ei si a ridicat citatia chiar daca vina este a postasului care a adus-o la adresa ei?
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie mariamatei72 mariamatei72 buna ziua, am si eu o buna prietena care are o problema care o supara foarte tare si vreau sa o ajut, priietena mea are un proces pe rol cu o persoana de la ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare insurgentu445 insurgentu445 Am avut un proces in 2007de care eu nu am stiut si pe care l-am piedut datorita faptului ca la mine nu a ajuns nici o citatie si nici hotararea.Acest lucru ... (vezi toată discuția)
Primire comunicare laur2013 laur2013 in ce conditii posta poate oferi comunicarea emisa de catre o judecatorie,unei persoane neutre familiei sau mai exact fostei familii?? (vezi toată discuția)