avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua va rog sami spuneti daca notarulla care am fost pentru ai cere sfatul in legatura cu succesiunea pe care va trebui sa o dezbatem .Inpreuna cu cei patru frati ai mei am stabilit sa imi lase mie tot ce apartine familiei.tatal meu a decedat in anul 2001 iar mama a decedat in ianuarie anul acesta,pe titlul de proprietate este trecut bunicul meu iar la mostenitori fica lui adica mama mea considerati ca trebuie facuta succesiunea si dupa tatal meu sau numai dupa mama mea. notarul la care am fost a zis ca daca sunt facute constructii dupa anul casatoriei parintilor mei se cunsidera bun comun si trebuie facuta succesiunea si dupa tata(am fost si am verificat anexa 17 la primarie si exista una din cele doua cladir pe care le avem in curte este facuta dupa anul casatoriei parintilor mei )matusa mea spune ca constructia este facuta de bunicii meiva rog sami spuneti daca procedura este corecta stiu ca difera de la notar la notar dar v-as ruga sami spuneti daca stiti aproximativ cit costa succesiunea suprafata in intrvilan curti si alte terenuri este de 600mp arabil 1300mp iar in extravilan este de 2400mp va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:49, 11 Iunie 2011
trebuie dezbatute ambele succesiuni atat dupa tata cat si dupa mama. cat priveste costurile succesiunii cel mai indicat este sa intrebati un notar.
Pentru toate bunurile dobandite de tata si mama in timpul casatoriei (inclusiv constructia casei) trebuie sa dezbateti succesiunea dupa amandoi parintii (se conexeaza dosarele si se elibereaza un singur certificat de mostenitor). Matusa dvs. poate spune orice, proprietari sunt cei care figureaza pe autorizatia de construire. Taxele succesiunii nu vi le poate spune decat notarul, pe baza actelor de proprietate, conform cu expertizele aferente localitatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Succesiuni peste succesiuni mioararadu mioararadu buna ziua am nevoie de un sfat in legatura cu succesiunile facute dupa cei decedati .Astazi am mers sa fac schita casei curtii facute de parintii mei neavand ... (vezi toată discuția)