avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunica vitrega - cine o mosteneste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunica vitrega - cine o mosteneste?

Buna ziua,

Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au cumparat iar proprietari acum sunt bunicul meu si sotia lui.
Nu au avut alti copii, mama nu a avut frati sau surori. Bunica are rude (o sora si doi frati).
Intrebarea mea este ce se va intampla cand va veni momentul deschiderii succesiunii pentru bunica mea "vitrega"?
Banuiesc ca daca bunicul ii va supravietui, va fi cel care o va mosteni.
Insa daca el va deceda primul, cine o va mosteni legal pe bunica?

Ce act ar putea ajuta evitarea problemelor in momentul deschiderii succesiunii? Bunica considera ca mama e ca si fiica ei (dar n-a existat act de adoptie vreodata), mama considera ca imobilul i se cuvine (pentru ca a fost platit cu banii mamei ei si ai bunicului) dar eu am sentimentul ca ne asteapta o surpriza neplacuta daca lasam lucrurile asa.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 20:58, 23 Iulie 2008
Aseara nu stateam bine cu matematica. Este cota de 1/2+ 1/4 din 1/2. #-o Perfecta dreptate! M-am incurcat in cifre! La litere am stat bine:D
Simplu, mergeti cu bunica la medic, luati o adeverinta ca nu are probleme mentale, medic de familie si mergeti la orice notariat cu bunica, sa aiba ci./bi si persoana carui vrea sa-i faca testament. Va costa 2 sau 3 milioane si pastrati tacerea. Daca bunicul moare rpimul, decschideti succesiunea n termenul de 6 luni, Bunica poate renunta la succesiune in favoarea mamei, privind cota cei revine dupa sot si dupa aceea , aveti testamentul, pe care deasemenea dupa ce va deceda bunica trebuie sa-l valorificati, deschzand succesiunea testamentara.Adevernta, va poate ajuta pe viitor, daca vor ataca rudele testamentul, ca vezi Doamne, poate nu a avut discernamant. Puteti sa-i faceti si o expertiza pentru siguranta d.-str., avand in vedere varsta inaintata sau adevernta si copii de pe dosarul medical, sa-l pastrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa ... randomjoker randomjoker Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa nasterea mea cu alt barbat (care are o fiica dintr-o casatorie anterioara) Aceastia au dobandit ... (vezi toată discuția)