in martie 2010 il dau in judecata pt fetita pe fond; pe ord.pres obtin pensie intretinere in noiembrie 2010; in mai 2011 se acorda pensie intretinere incepand cu aceasta data pe fondul incredintarii definitive. ce se intampla cu perioada martie 2011-noiembrie 2010? adik 8 luni? nu e obligat s aplateasca pensia intretinere? de ce se acorda cu data pronuntarii increditnarii def, adik mai 2011? multumesc
Pensia se acorda incepand de la data pronuntarii HJ. O sa vedeti ca in HJla ultima pagina scrie : PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII DECIDE:
si acolo scrie ce s-a hotarat si cum.Adica program de vizitare , pensie alimentara, cheltuieli de judecata si data de la care trebuie acordata pensia alimentara.
Banuiesc ca perioada martie 2011-noiembrie 2010 se considera ca n-ati fost inca divortata si instanta n-a putut lua nicio hotarare pentru ca erati inca in proces .
Daca nu ati mentionat in mod expres in cerere de cand doriti plata pensiei de intretinere, instanta va stabili plata pensiei de intretinere de la data pronuntarii hotararii.
nu am fost implicata in casatorie, nu a fost divort, doar o relatie de concubinaj...asta e intrebarea mea.....deci custodie fara partaj, divort, etc...astept o opinie...
am cerut sustodia si pensie intretinere.........normal trebuia sa se acorde de la data introducerii actiunii...pe ordonanta mi-a dat pensie de intretinere de la data introducerii-noiembrie 2010.multumesc