avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie pensie de intretinere

in martie 2010 il dau in judecata pt fetita pe fond; pe ord.pres obtin pensie intretinere in noiembrie 2010; in mai 2011 se acorda pensie intretinere incepand cu aceasta data pe fondul incredintarii definitive. ce se intampla cu perioada martie 2011-noiembrie 2010? adik 8 luni? nu e obligat s aplateasca pensia intretinere? de ce se acorda cu data pronuntarii increditnarii def, adik mai 2011? multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 17:00, 12 Iunie 2011
Pensia se acorda incepand de la data pronuntarii HJ. O sa vedeti ca in HJla ultima pagina scrie : PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII DECIDE:
si acolo scrie ce s-a hotarat si cum.Adica program de vizitare , pensie alimentara, cheltuieli de judecata si data de la care trebuie acordata pensia alimentara.
Banuiesc ca perioada martie 2011-noiembrie 2010 se considera ca n-ati fost inca divortata si instanta n-a putut lua nicio hotarare pentru ca erati inca in proces .
Atacati decizia pensiei de intretinere in recurs si specificati ca si motiv principal acest aspect...nu mai atacati si alte aspecte...bafta!
Daca nu ati mentionat in mod expres in cerere de cand doriti plata pensiei de intretinere, instanta va stabili plata pensiei de intretinere de la data pronuntarii hotararii.
nu am fost implicata in casatorie, nu a fost divort, doar o relatie de concubinaj...asta e intrebarea mea.....deci custodie fara partaj, divort, etc...astept o opinie...
am cerut sustodia si pensie intretinere.........normal trebuia sa se acorde de la data introducerii actiunii...pe ordonanta mi-a dat pensie de intretinere de la data introducerii-noiembrie 2010.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare perioada pensie alimentara Eveline2 Eveline2 Buna ziua....poate ma puteti ajuta intr-o problema. In decembrie 2010 am introdus cerere de divort si stabilire pensie alimentara pentru copil. In martie 2011 ... (vezi toată discuția)
Despre pensie alimentarã GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA am divorţat după 20 de ani de căsnicie în aprilie 2010, copilul în vârstă de 12 ani a rămas la mine, iar fostul meu soţ s-a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters132194 ContSters132194 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul. Am depus actiunea de pe data de 31 august,2011. Pana acum nu m-a ajutat material cu nimic, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)