avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Abuz de drept al ANAF in procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Abuz de drept al ANAF in procedura insolventei

In situatia cand ,
-creditorul majoritar (ANAF) a conditionat aprobarea Programului de reorganizare propus de debitor prin majorarea Capitalului social cu un bun propietate personala a acestuia,-conditie indeplinita -,programul fiind confirmat de catre judecatorul sindic ,iar dupa un trimestru (de iarna),care nu este propice obiectului de activitate al debitorului (constructii),la initiativa acestuia de modificare a programului de plati a creantelor ,ANAF a respins solicitarea ,nemotivand in nici un fel respingerea ,acestei modificari,propunand intrarea in procedura de faliment a debitorului.
Intrebari:
1.)-considerati ca este un abuz de drept al ANAF prin nerespectarea principiului- ca pe tot parcursul reorganizarii se pot face modificari al programului -daca elementele care au stat la baza acestuia s-au modificat ,in speta,renuntarea la darea in plata de catre ANAF a unui bun imobil (teren) solicitat de autoritatea locala (Primarie)
2.)-Cum poate fi recuperat bunul imobil(teren) cu care a fost majorat Capitalul social al societatii de catre persoana fizica-(administratorul special pe perioada reorganizarii )
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 19:00, 24 Iunie 2011
Nu cred ca poate fi un 'abuz',,, deoarece "DEBITORUL" nu poate conditiona niciodata pe "CREDITOR", Daca dupa procedura falimentului si scoaterea activelor la licitatie si, daca terenul nu se adjudeca va avea regres inapoi la persoana fizica 'administratorul' firmei respective#-o#-o
.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
bossman, utilizator

1.)-considerati ca este un abuz de drept al ANAF prin nerespectarea principiului- ca pe tot parcursul reorganizarii se pot face modificari al programului -

NU este un abuz ci un drept al creditorilor
panul este aprobat de catre adunarea creditorilor
modificarile la plan trebuiesc aprobate tot de catre adunarea creditorilor


2.)-Cum poate fi recuperat bunul imobil(teren) cu care a fost majorat Capitalul social al societatii de catre persoana fizica-(administratorul special pe perioada reorganizarii )

bunul apartine acum societatii si nu mai poate fi recuperat de catre adm decat daca se platesc toate creantele din tabel !!
multumesc pentru raspunsurile pertinente doar in anumite cazuri/spete .
La ANAF - (creditor principal in majoritatea cazurilor de insolventa a agentilor economici alaturi de DGFP).legea se respecta in raport de "calitatea" administratorului si a asociatilor / organele de conducere (cu cat este mai "grasa pe piata sociala" cu atat este mai acoperita si"protejata in instante prin "bietii consilieri juridici -morti de foamea saalarizarii bugetare" totul se plateste in natura faaara TVA in procedura insolventei.
Nu platesti......de bun simt.....atunci platesti ANAF-ului (adicaa-statului-)-doaar asa se respecta legea.
Pentru conformitate,urmariti mass media (caz nou )
De regula,directiile finantelor publice(institutii subordunate ANAF-ului),se opun aprobarii planurilor de reorganizare intrucat acestea sunt alcatuite,cu mici exceptii,fara a contine solutii viabile care sa asigure redresarea debitorului si fara corelatii intre situatiile de cash-flow si programul de plata a creantelor inscrise la masa credala;altfel spus,sunt intocmite doar sa apara ca piesa la solicitarea de reorganizare.
Referitor la cele doua intrebari ale Dumneavoastra:
1.Nu este un abuz al organului fiscal deoarece legea nr.85/2006 prevede faptul ca pe parcursul reorganizarii "se pot face "modificari si nu "este obligat sa accepte modifcarile propuse de debitor".
2.In ceea ce priveste bunul in cauza,acesta a intrat in patrimoniul societatii debitoare,neputand fi recuperat de catre administrator decat dupa achitarea tuturor creantelor debitorului.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)