avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Abuz de drept al ANAF in procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Abuz de drept al ANAF in procedura insolventei

In situatia cand ,
-creditorul majoritar (ANAF) a conditionat aprobarea Programului de reorganizare propus de debitor prin majorarea Capitalului social cu un bun propietate personala a acestuia,-conditie indeplinita -,programul fiind confirmat de catre judecatorul sindic ,iar dupa un trimestru (de iarna),care nu este propice obiectului de activitate al debitorului (constructii),la initiativa acestuia de modificare a programului de plati a creantelor ,ANAF a respins solicitarea ,nemotivand in nici un fel respingerea ,acestei modificari,propunand intrarea in procedura de faliment a debitorului.
Intrebari:
1.)-considerati ca este un abuz de drept al ANAF prin nerespectarea principiului- ca pe tot parcursul reorganizarii se pot face modificari al programului -daca elementele care au stat la baza acestuia s-au modificat ,in speta,renuntarea la darea in plata de catre ANAF a unui bun imobil (teren) solicitat de autoritatea locala (Primarie)
2.)-Cum poate fi recuperat bunul imobil(teren) cu care a fost majorat Capitalul social al societatii de catre persoana fizica-(administratorul special pe perioada reorganizarii )
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 19:00, 24 Iunie 2011
xerex a scris:
2.In ceea ce priveste bunul in cauza,acesta a intrat in patrimoniul societatii debitoare,neputand fi recuperat de catre administrator decat dupa achitarea tuturor creantelor debitorului.

Ideea / obiectul acestui topic este in sensul ca:
-"In cazul insolventei firmei -adica admiterea falimentului de catre instanta de judecata - administratorul / persoana fizica ,poate pierde definitiv terenul pus gaj la cererea ANAF ,intrucat sansa de a se redresa financiar este minima .

Acesta este un caz aparte /deosebit cu creditorul ANAF ...care nu actioneaza la fel in procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)