avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detalii intretinere garsoniera Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detalii intretinere garsoniera Bucuresti

Intamplarea incepe asa: acum 2 ani am avut o scurgere si am dat 28 de milioane la intrentinere pentru apa scursa asa ca de atunci nu am mai reusit sa ajung la 0 cu intretinerea.Nimic pana acum cand a venit administratorul in casa la mine si a inceput sa tipe sa-i dau banii.M-am enervat si m-am gandit: eu ii plateam din 2 in doua luni sau cel mult din 3 in 3 luni si dam sume de genul: in februarie am dat 600 lei, in mai am dat 750 lei(cumulat) si acum vreau sa dau 500 lei insa nu inainte de a va intreba: daca eu dau atatia bani de ce intretinerea nu scade si ramane la acelasi nivel?
Cum pot afla...pentru ca pare ca penalizarile sunt aproape ca la amanet la aur si nu prea maerge.Adica de ce la curent nu am penalizari si la administrator am asa de mari?
Cum pot afla?
M-am gandit sa-i cer lista si sa verific si eu cu chitantele daca se verifica sumele insa mi-a cerut cerere pentru asa ceva.Nu am gasit un model tip de cerere pentru asa ceva.apoi daca puteti sa ma lamuriti care este problema aizi pentru ca eu sunt foarte confuz.Am impresia ca am platit cat tot holul la intretinere si vne sa imi tipe in casa ca imi trimite somatie?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:23, 13 Iunie 2011
Sunteti indreptatit sa fiti suparat pe administrator. Probabil ca nu are destula experienta sau a fost impulsionat de comintetul executiv sa faca presiuni asupra dumneavoastra.
Presedintele si administratorul trebuia sa va trimita o notificare prin posta, cu confirmare de primire si daca in termenul stabilit de 10-15 zile nu achitati debitele, sa va actioneze in instanta.
Poate a incercat sa va scuteasca de proces si de cheltuielilor suplimentare ocazionate de acest demers dar nu a avut succes sau nu a stiut sa se adreseze calm si cu tact.
Pentru sumele afisate pe lista de plata lunara, daca aveti nelamuriri, suspiciuni asupra corectitudinii acestora, puteti formula o cerere catre preseditele asociatie, in termen de 10 zile de la afisare, si-acesta este obligat sa va raspunda in maxim 7 zile. Pentru a evita cheltuielile cu posta, pe care le suportati tot dumneavoastra, este bine sa specificati in cerere ca reveniti la asociatie peste 7 zile sa intrati personal in posesia explicatiilor scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cer ajutor si argumente legale prin care sa stiu daca pot fi scutita de penalitati dadida dadida buna ziua anul trecut in luna iulie 2010 am vandut un apartament in bloc. La acest apartament aveam restanta la intretinere 40 milioane baza+ 20 milioane ... (vezi toată discuția)
N-am putut plăti întreținerea la zi pentru că asociația nu are cont bancar, deci mi s-au calculat penalități într-un mod pe care nu-l înțeleg. vă rog să mă lămuriți ely1001 ely1001 Am fost plecata de la domiciliu si am solicitat un cont bancar ca sa virez cotele de intretinere, dar admnistratorul a zis ca nu avem cont. Astfel am ramas ... (vezi toată discuția)
Penalitati emil65 emil65 Am avut datorie la intretinere 6535 lei inclusiv cu penalitati, baza de calcul fiind facuta pana in luna iunie inclusiv.Am achitat aceasta suma in data de ... (vezi toată discuția)