avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa in proprietate dar oare sta in aer?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa in proprietate dar oare sta in aer?

Buna ziua!Mama,fratele si cu mine avem mari probleme cu vecinii de etnie roma ,din aceasta cauza ne-am hotarat sa vindem casa .Am inceput sa adunam acte necesare pentru cadastru dar ne-au spus ca nu ne poate face cadastru pana nu dezbatem mostenirea.Am fost la d-na notar care mi-a sugerat sa obtin terenul mai intai pt ca acesta nu este trecut in actul de proprietate decat in fisa de calcul{actul de proprietate al casei a fost facut pe un formular de apartament si nu scrie cat teren ne-a fost dat in folosinta decat pe fisa tehnica de calcul ,suprafata construita +suprafata trotuar 39,suprafata de teren atribuita 524+39=563}.Am mai fost si la primar care ar fi putut sa imi dea o adeverinta prin care sa imi specifice ca platesc impozit pt acest teren de cel putin 17 ani si inainte am mai platit chirie inca 21 de ani.Singura varianta ar fi sa dau statul in judecata?Acest lucru chiar nu ni-l putem permite.CE VARIANTA MAI AVEM SA PUTEM VINDE CASA?????Putem sa dezbatem mostenirea fara sa obtinem terenul sau daca gasim cumparator sa preia terenul in folosinta?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: a.min , utilizator 17:04, 14 Iunie 2011
Dvs. trebuie sa intrati in legalitate.Discutati cu primarul emiterea Ordinului Prefectului.
Dezbateti mostenirea pe ce aveti in acte . Cel ce va cumpara va cumpara constructia si va prelua implicit si terenul. Puteti vinde cu chitanta de mana casa daca cumparatorul e de acord .Si va da apoi in judecata pentru hotarare care sa tiona loc de act de vanzare cumpoarare , iar voi veti fi de acord cu procesul.
aveti posibilitatea sa promovati actiune in instanta pt constatarea uzucapiunii si astfel sa deveniti proprietar pe teren. doar asa puteti vinde casa fara probleme.
multumesc pt raspuns.Azi am fost la notar si mi-a spus ca pot sa dezbat mostenirea si fara teren.Sper sa fie ok.Pana acum o luna mi-a spus ca nu pot sa dezbat mostenirea dar acum cand i-am spus ca nu am bani sa dau statul in judecata pt obtinerea terenului a fost de acord cu mostenirea.Azi ma bucur pt raspuns dar sper sa nu mai intampin alte probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, unchiul si matusa mea au promis ca imi doneaza o bucata ... AlinAlin32 AlinAlin32 Buna ziua, Unchiul si matusa mea au promis ca imi doneaza o bucata de pamint intravilan,conditia fiind sa fac eu actele si sa suport toate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu (decedat in 2013) a construit o casa in ... km km Reconstituire drept proprietate teren. Buna ziua, Tatal meu (decedat in 2013) a construit o casa in 1946, cu autorizatie de construire, pe un teren dat de ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de mostenitor marian302 marian302 buna seara , in cat timp se elibereaza certificatul de mostenitor de catre notar? cateva zile sau saptamani ? mentionez ca persoana care vrea sa procedeze la ... (vezi toată discuția)