avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare certificat de mostenitor

buna seara ,
in cat timp se elibereaza certificatul de mostenitor de catre notar? cateva zile sau saptamani ?
mentionez ca persoana care vrea sa procedeze la dezbaterea succesiunii notariale este singurul mostenitor .
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
marian302, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:12, 19 Iunie 2012
Depinde ce bunuri sunt in masa succesorala, in cat timp faceti rost de actele, certificatele necesare dezbaterii succesiunii. De regula, 2 vizite la notar rezolva situatia (daca sunteti intr-adevar singurul mostenitor). Adica, vorbim de zile.
multumesc pentru raspuns . mama mea este singurul mostenitor . am scos anexa 24 de la primarie , respectiv fisa fiscala . maine o sa mearga la notar si speram sa rezolve pana vineri . dorim sa vindem un teren si asteptam certificatul de mostenitor
pentru a vinde este necesar cadastru. puteti face cadastru pe defunct si in momentul instrainarii notarul face succesiunea.. aceasta e varianta cea mai rapida.
Nu. Intai se elibereaza certificatul de mostenitor. Apoi faceti cadastru si intabulati dreptul de proprietate al mostenitorilor pe imobilul respectiv. Abia dupa intabulare, adica inscrierea in cartea funciara a imobilului respectiv puteti vinde, insa daca nu vreti sa pierdeti cu ghilimelele de rigoare cumparatorul, incheiati un antecontract de vanzare cumparare pana la intabulare.
Nu este obligatoriu intai sa faca succesiunea. adevarat este ca nu poate vinde cu proprietar defunct insa in momentul vanzarii atunci cand exista cadastru pe defunct, notarul poate face ambele operatiuni , succesiune si ulterior vanzare. am spus aceasta varianta pt ca e mai rapida

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si vanzare in aceeasi zi constantin29 constantin29 Am si eu o intrebare,vreau sa cumpar o casa cu un teren de la bunicul meu.Dar mai intai trebuie sa fac succesiunea de pe urma bunicii(am programare maine)Daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune maria dinca maria dinca Buna seara. As dori raspunsul unui notar public. Am urmatoarea situatie: In urma decesului bunicii au ramas mostenitori 4 frati care nu au facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil mostenit MonicaBa MonicaBa Buna seara! Daca se poate as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre situatia de fata.Multumesc anticipat! Tatal prietenuli meu a murit acum 3 ani si de ... (vezi toată discuția)