avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara.
As dori raspunsul unui notar public.
Am urmatoarea situatie:
In urma decesului bunicii au ramas mostenitori 4 frati care nu au facut succesiunea in termenul legal asupra unui case la curte.
As dori sa stiu daca dupa ce se face succesiunea si fiecare primeste certicatul de mostenitor, eu ca nepoata(terta persoana)pot cumpara prin contract vanzare-cumparare cotele a 2 mostenitori in aceeasi zi?Mentionez ca eu o sa achit toate costurile si am nevoie de certitudinea ca nu se vor razgandi dupa succesiune.Care este procedura in acest caz?
Cadastru si intabularea cand se face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 02:05, 19 Mai 2013
Nu puteti cumpara in aceeasi zi! Pt a cumpara va trebuie cadastru si intabulare, chiar daca imobilului avea cadastru si intabulare, trebuia intai certificatul trimis la CF sa se intabuleze imobilul pe noii proprietari si apoi facuta vanzarea catre dvs,
In schimb puteti face o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pana la intabularea in CF.
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa imi spuneti daca am inteles corect si sa va mai intreb ceva.
Dupa ce se dezbate succesiunea,fiecare mostenitor va primi un certificat de mostenitor.Dupa acesta se merge cu certificatul la CF pentru intabularea cotelor fiecaruia ca proprietari ai imobilului?
Dupa intabulare se face cadastru si apoi contractul de vanz.-cump sau invers?
Mentionez ca este vorba de un imobil construit in anul 1960 fara autorizatie care nu are cadastru si intabulare pe numele bunicii dupa ce s-a dezbatut succesiunea dupa decesul bunicului.Mai trebuie ceva facut inainte de a incepe succesiunea in acest caz?
Acea promisiune bilaterala de care faceti referire este un antecontract ?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
maria dinca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa ce se dezbate succesiunea la notar si fiecare mostenitor primeste certificatul de mostenitor si isi intabuleaza fiecare ... (vezi toată discuția)
Conditii cumparare imobil amavrancea amavrancea Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat .Sunt proprietara unei case situata intr-o curte comuna in care se mai afla inca un imobil. Proprietara ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)