avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Buna ziua.
As dori sa stiu daca dupa ce se dezbate succesiunea la notar si fiecare mostenitor primeste certificatul de mostenitor si isi intabuleaza fiecare dreptul de proprietate,dupa intabulare se face cadastru si apoi se poate vinde cotele cu contract de vanz.-cump sau se poate si invers?Adica eu ca si cumparator sa fac cadastru si intabulare dupa vanzare.
Mentionez ca este vorba de un imobil construit in anul 1960 fara autorizatie care nu are cadastru si intabulare pe numele bunicii(de pe urma careia se dezbate acum succesiunea) dupa ce s-a dezbatut succesiunea la decesul bunicului.
Mai trebuie ceva facut inainte de a incepe succesiunea in acest caz?
Se poate face un antecontract de vanz-cump. cu mostenitorii de la care doresc sa cumpar pana ies actele de intabulare ?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:35, 20 Mai 2013
Ar fi mai bine ca mostenitorii sa-l intabuleze inainte sa-l vanda, pentru ca s-ar putea ca dvs. sa nu reusiti. Scopul este acela de a se face cunoscut acest drept de proprietate si in raporturile cu tertii. Puteti face si un antecontract cu mostenitorii insa aveti grija ce clauze inserati. :)
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune maria dinca maria dinca Buna seara. As dori raspunsul unui notar public. Am urmatoarea situatie: In urma decesului bunicii au ramas mostenitori 4 frati care nu au facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, adresez si eu doua intrebari referitoare la mostenire si succesiune Costea Mihai Costea Mihai Buna Ziua, adresez si eu doua intrebari referitoare la mostenire / succesiune. Defunct. Dupa dezbaterea succesiunii rezulta 3 mostenitori. Cei 3 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren mostenit partial yousn26 yousn26 Bunicul meu decedat are 4mostenitori pentru niste hectare de pamant care mi-au fost promise mie(titlul de proprietate rste pe numele lui).Cu 2 mostenitori am ... (vezi toată discuția)