Buna Ziua, adresez si eu doua intrebari referitoare la mostenire / succesiune.
Defunct.
Dupa dezbaterea succesiunii rezulta 3 mostenitori.
Cei 3 mostenitori de imputernicesc pe o terta persoana sa le vanda terenul.
Tertul nu a intabulat terenul pe numele lui si din diverse motive vanzarea definitiva nu sa mai putut realiza.
Toti cei 3 mostenitori decedeaza.
Terenul nu a fost cadastrat / intabulat pe numele celor 3 defuncti, acel teren nu are carte funciara deschisa.
Terenul va face din nou parte din masa succesorala a celor 3 defuncti ?
Mostenitorii unuia dintre defuncti nu si-au manifestat optiunea pentru acceptarea succesiunii / mostenirii in termenul legal.
Terenul se va intoarce in masa succesorala a celor trei defuncti.
Mostenitorii care nu si-au manifestat optiunea in termenul legal au dreptul la acea mostenire ?
Cum trebuie procedat in aceasta situatie pentru ca notarul "indreptatit" nu ofera multe informatii din motive obiective ..
1. Intai se face vanzarea si in baza contractului de vanzare, se intabuleaza dreptul de proprietate pe numele cumparatorului (deci tertul nu avea cum sa faca intabularea pe numele lui si dupa, sa faceti vanzarea. E tocmai invers)
2. Imputernicirea a incetat la decesul celor 3.
3. Da, legal, terenul inca este proprietatea persoanelor respective. Nu se pune problema "intoarcerii", caci terenul nu a fost niciodata transmis catre tert.
4. Trebuie dezbatuta fiecare succesiune dupa cei 3 mostenitori.
5. Da, mostenitorii au dreptul.
6. Dupa ce sunt dezbatute cele 3 succesiuni, vanzarea va fi incheiata intre tert si mostenitorii celor 3 persoane.
Cedare mostenire
paveldaniela
Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)