avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Unchiul si matusa mea au promis ca imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Unchiul si matusa mea au promis ca imi doneaza o bucata ...

Buna ziua,
Unchiul si matusa mea au promis ca imi doneaza o bucata de pamint intravilan,conditia fiind sa fac eu actele si sa suport toate cheltuielile.Men tionez ca terenul era o gradina cu trei proprietari,mama,unchiul si matusa mea.Cheltuielile au fost destul de mari trebuind refacut titlul
deoarece parcelele nu erau trecute corect.Sa hotarit sa se faca un cadastru comun iar in acest cadastru comun au fost trecuti toti cei trei proprietari dar suprafetele numai ale matusii si unchiului. desi suprafata reala exista dar cadastristul a intocmit documentatia fara a lua in calcul suprafata mamei desi la masuratoarea facuta suprafata se apropia de cea reala . .Acum ei s-au intors si au spus ca nu mai doneaza dupa ce s-au vazut cu cadastru si fac presiuni sa le dam o imputernicire sa vinda terenul sau sa acceptam vinzarea fara despagubire pt. suprafata detinuta justificind ca de fapt noi nu detinem nici un metru de pamint..
Problema pe care o ridic este ce posibilitate am sa anulez acest cadastru (facut acum 2-3 ani) ca mama sa ramina cu pamintul ei iar ei sa isi faca cadastru pe terenul lor si sa dispuna de el cum doresc.
Cel mai recent răspuns: AlinAlin32 , utilizator 21:43, 24 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Pe titlul de proprietate si de partaj inclusiv si pe cadastru apare si mama.Nu stiu de ce cadastristul a trecut numai suprafata celor doi chiar daca a inclus-o si pe mama si ce este mai dubios mi sa spus de catre unchiul ca nu doreste sa-l implice si pe cadastrist desi la masuratoarea din teren suprafata totala se apropia de cea din acte .Cadastristul m-a asigurat ca suprafata este apropiata de cea din acte dar acum am avut aceasta surpriza neplacuta.De vindut oricum nu pot vinde fara acordul mamei si o sa-i las pe ei sa isi bata capul cu aceasta problema deoarece personal nu avem de gind sa vindem. De aceea am acceptat demararea actelor deoarece mi-au promis ca imi doneaza terenul iar cheltuielile au fost foarte mari deoarece a fost rectificare de titlu dupa care cadastru.Cu banii cheltuiti cumparam o bucata de teren cu cadastru facut.Asta este cind faci afaceri cu neamurile!!! Va multumesc frumos pt. timpul si bunavointa acordata. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține ... Buța Nelu Buța Nelu Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține unui titlu de proprietate comun (5 persoane, printre care și tatăl meu care a decedat). ... (vezi toată discuția)
Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)