avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie-legalitate sau nu.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie-legalitate sau nu.

Buna ziua. Mama mea a detinut un imobil al carui act de vanzare-cumparare este pe numele dansei.In ultima perioada a vietii ,mama s-a inbolnavit de Alzheimer iar concubinul cu care statea a dus-o la un notar unde a fost emis un act de donatie a jumatate din imobil pe numele acestuia, cealalta jumatate revenindu-mi mie, ca unic fiu mostenitor. Mentionez ca actul de donatie a fost emis dupa ce mama a fost diagnosticata cu aceasta maladie , eu afland despre acest act dupa decesul mamei. Intrebarea mea este daca acest act de donatie este legal.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:27, 12 Iunie 2011
Daca sunteti in posesia actelor medicale ale mamei solicitati la INML o expertiza si vedeti daca era in deplinatatea facultatilor, pt a putea face aceasta donatie.In functie de rezultat puteti solicita constatarea nulitatii donatiei.
cu asa diagnostic aveti sanse sa vi se admita actiunea de revocare a donatiei.puteti solicita constatarea nulitatii absolute a actului de donatie pe motiv ca mama dvs nu avea deloc discernamant la momentul semnarii actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav psihic poate incheia act vanzare cump cu clauza de intretinere? mihai5870 mihai5870 Buna ziua! Mama mea a fost in trecut (1983)diagnosticata cu o boala psihica . Urmeaza de atunci tratament, iar starea ei este in prezent foarte buna. Locuieste ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract donatie cu renta viajera bugariuandrei bugariuandrei buna ziua, am si eu o problema ,bunica mea a fost internata la spital judetean din timisoara la cardiologie in periaoada 10.02.10 -22.02.10 la externare avea ... (vezi toată discuția)
Părinții mei (tata 85 de ani, mama 84 ) vor sa vândă un imobil. constituie un impediment faptul că mama suferă de alzheimer? Palestrina Palestrina Buna ziua! Va rog,as dori și eu un raspuns,la o întrebare legată de vânzarea unui imobil Părinții mei,tata(85 ani),mama(84 ani),vor sa vanda un ... (vezi toată discuția)