avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bolnav psihic poate incheia act vanzare cump cu clauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bolnav psihic poate incheia act vanzare cump cu clauza de intretinere?

Buna ziua! Mama mea a fost in trecut (1983)diagnosticata cu o boala psihica . Urmeaza de atunci tratament, iar starea ei este in prezent foarte buna. Locuieste cu parintii ei in casa , si ii ingrijeste de mult timp. Bunicii mei sunt foarte multumiti, asa ca au decis sa fac act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ,pe numele mamei.
Credeti ca ar putea fi o problema intocmirea a actului , tinand cont de diagnostic, atata timp cat ambele parti sunt de acord? Sau l-ar putea cineva contesta ulterior, din acest motiv (ex. sora mamei)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:56, 29 Ianuarie 2010
buna ziua!
boala care ar duce la lipsa disceranamantului trebuie sa existe la momentul semnarii actului.
La momentul semnarii actului aduceti un certificat ca nu are discernamant afectat si e in regula
mama dvs. a fost diagnosticata cu o boala psihica, in trecut , respectiv 1983 .
ceea ce conteaza este starea mentala a dansei la momentul perfectarii actului de vanzare-cumparare .
va trebui sa obtina un certificat medico-legal care sa ateste faptul ca este in deplinatatea facultatilor mentale .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare mama-fiica angiangi angiangi Buna ziua.Am urmatoarea problema:locuiesc impreuna cu mama si cu sotul meu in apartamentul mamei,mama fiind unicul proprietar,tatal meu a decedat inaintea ... (vezi toată discuția)
Părinții mei (tata 85 de ani, mama 84 ) vor sa vândă un imobil. constituie un impediment faptul că mama suferă de alzheimer? Palestrina Palestrina Buna ziua! Va rog,as dori și eu un raspuns,la o întrebare legată de vânzarea unui imobil Părinții mei,tata(85 ani),mama(84 ani),vor sa vanda un ... (vezi toată discuția)
Donatie-legalitate sau nu. lucianbutila lucianbutila Buna ziua. Mama mea a detinut un imobil al carui act de vanzare-cumparare este pe numele dansei.In ultima perioada a vietii ,mama s-a inbolnavit de Alzheimer ... (vezi toată discuția)