avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marius leontiuc europlan frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marius leontiuc europlan frauda

buna seara,in urma cu 2 ani am dat avans la un apartament in cluj napoca,acum acest individ a falsificat semnaturile tuturor clientilor:[ link extern ] .
Surse din cadrul Parchetului Curţii de Apel Cluj au declarat ieri, citate de Mediafax, cã dosarul a fost declinat cãtre DNA întrucât prejudiciul depãşeşte un milion de euro.
Potrivit surselor citate, începând cu anul 2004 societatea Europlan din Timişoara, prin reprezentantul acesteia, Marius Leontiuc, a pretins sume în avans cuprinse între câteva mii şi câteva zeci de mii de euro, reprezentând 30% din valoarea contractului pentru achiziţionarea unei locuinţe, astfel de sume fiind plãtite de aproape o sutã de persoane. Clienţii au început sã depunã plângeri la Poliţie încã din 2005, în condiţiile în care lucrãrile la imobil nu începuserã.



va rog sa ne spuneti tuturor clientilor ce mai trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: paty , utilizator 20:56, 25 Septembrie 2008
Pai daca ati facut plangeri la politie, pentru moment e suficient;
Va trebui sa urmariti desfasurarea anchetei, sa participati la solicitarile organelor de politie si sa asteptati ca persoana respectiva sa fie trimisa in judecata si condamnata;
Solicitati organelor de politie sa instituie infiintarea unui sechestru asigurator pe bunurile persoanei vinovate.
Va veti constitui parte civila si veti solicita restituirea sumelor de bani platite, eventual reactualizarea acestora pana la data platii efective.
Probabil va dura 2-3 ani , daca nu si mai bine...si exista posibilitatea ca in final...'smecherul' sa dea faliment sau sa nu aibe bunuri personale suficiente pentru acoperirea prejudiciului si dvs nu veti obtine nimic.
Buna ziua,

Am fost chemati la DNA pentru a depunde o declaratie in cazul Marius Leontiuc (am dat si noi avans pentru un aparatament pe Pasteur 10). Si am fost "convinsi" de procuror sa depunem si noi plangere penala. Vorbind ieri cu Leontiuc, mi-a spus sa nu depun plagere penala ca-mi va restitui avansaul de 14.000 euro la sfarsitul lunii septembrie, deoarece momentan ii sunt blocate conturile. Si daca depun plangere penala, atunci ma constitui parte civila cu 14.000 euro si nu-mi mai poate restitui banii. problema e ca nu stim ce sa facem... sa-l credem? Oricum noi plangerea am depus-o, eventual s-o retragem, dar chiar daca o retragem, aia exista si banuiesc ca tot nu ne vom mai putea primii bani pe cale amiabila. Eventual daca lasam plangerea se va ocupa DNA si de recuperarea banilor dati de oameni dati in avans sau de partea asta trebuie sa se ocupe fircare persoana in parte?
Ce ar trebui sa facem?
Va multumesc anticipat.
ACEST INDIVID ARE PESTE 50 DE PLANGERI PENALE,CREDETI CA O SA PUTEM RECUPERA BANI?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
montoya, utilizator
vreau un raspuns
:offtopic:

Consultantii care participal la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate. :(

Alte discuții în legătură

Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat? florindbro florindbro In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la ... (vezi toată discuția)
Firma europlan montoya montoya SF Join Date: Oct 2003 Posts: 9,803 Frauda - Marius Leontiuc, Europlan ... (vezi toată discuția)
Posibil caz de competenta dna? Nina1 Nina1 Buna ziua S-a infiintat o societate comerciala tip srl - microintreprindere pe baza unei Procure semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele. Prin ... (vezi toată discuția)