Buna. Prietena mea are o problema si m-am decis sa va intreb pe voi. Bunicul ei, din partea mamei e destul de bolnav si sta in prezent in Brasov la matusa ei (Fiica lui cea mai mica). Bunicul are o avere impresionanta, dar relatia dintre fiicele lui (Mama prietenei mele si matusa ei) nu este una tocmai buna.
Intrebarea mea este: Daca bunicul ei va muri, se poate ca matusa ei sa ia toata averea pe baza unui testament? Sau chiar daca el scrie un testament cat e in viata, cand acesta va deceda, averea se va imparti egal intre copii?
Va multumesc
Daca ii va face testament, acesta va putea fi anulat in limita rezervei succesorale a celuilalt/celorlalti copii.
Daca insa va proceda la vanzarea averii catre matusa prietenei dumneavoastra atunci nu se va mai putea face nimic, nu vor mai exista bunuri in masa succesorala si mama prietenei dumneavoastra nu va avea ce culege.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral
sarm07opr
Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)