avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana cu handicap

As vrea sa stiu daca eu sunt persoana cu handicap de gr. 2 si am o pensie , ma pot angaja cu carte de munca la o firma sau trebuie sa renunt la pensie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:27, 24 Iulie 2008
Potrivit Legii nr.19/2000, nu puteti cumula pensia cu salariu. In acest caz, trebuie sa renuntati la pensie ca sa fiti angajat cu c.i.m.
Pensionarii cu gradul 1 si 2 de invaliditate nu pot cumula pensia cu salariul (nu pot fi angajati), doar pensionarii cu gradul 3 de invaliditate pot fi angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grad de invaliditate iii lia19 lia19 O persoana ,pensionar cu gradul III de invalidiatate,care este angajata momentan in institutie cu contract de prestari de servicii,poate fii incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia gradul 3 cu salariul ? lumib lumib sunt pensionata gr.3 de invaliditate si vreau sa stiu daca pot lucra un anumit numar de ore/zi cumuland pensia cu salariul tinand cont ca lucrez intr-o ... (vezi toată discuția)