avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Buna ziua,
Am gasit un anunt pe internet cu un autoturism marca Opel, an fabricatie 1998. M-am inteles telefonic cu cetateanul cu privire la pret si am plecat sa il achizitionez. Cand am ajuns masina corespundea atat tehnic cat si estetic si am hotarat sa o cumpar.
Prima problema ar fi ca masina avea acte de Spania iar in asigurare era trecut un alt cetatean roman. Cel care mi-a vandut masina a afirmat ca proprietarul din acte este un var al lui dar ca semneaza el contactul in numele proprietarului (am avut la semnarea contractului 3 martori).
Dupa ce am plecat cu masina, la o perioada de timp am aflat ca masinii ii lipseste un act, desi cel care mi-a vandut-o m-a asigurat ca masina are acte complete.
A doua mare problema a aparut cand am fost sa o inmatriculez deaorece masina sa dovedit a fi furata. (masina in prezent este sub sigiliu la RAR din Bulgaria)
In cazul meu se mai poate face ceva pentru recuperarea pagubei stipulata pe acel contract de vanz cumparare?
Exista vreo sansa sa il dau in judecata pe cetateanul care mi-a vandut masina in aceste conditii pentru inselaciune sau alt delict?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:32, 13 Iunie 2011
Faceti plangere penala impotriva vanzatorului si va constituiti parte civila in procesul penal. Dar va dura cercetarea penala....
Da, se poate face o plangere penala dar...poate ca ar fi mai bine sa va judecati in civil daca vanzatorul este solvabil.
Daca lucrurile se vor complica in procesul civil atunci puteti face si plangere penala urmand ca judecata civila sa se suspende...si respectivul sa fie tras la raspundere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina furata, aflata in custodie - vanduta!! ContSters307670 ContSters307670 Buna seara! Ma confrunt cu o problema destul de delicata! Am achizitionat de curand un autoturism marca opel tigra , inmatriculata in ro. Masina A fost ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal miha1990 miha1990 Buna ziua an si eu o mare problema in legatura cu un certificat fiscal.Acum o luna am cumparat un Opel tigra cu acte in regula dar cu certificatul fiscal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)