avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea judecatoreasca

in 1995 am fost condamnat pentru 3 infractiuni , 1 an , 1an , 2ani si 6 luni , sa facut contopitra faptelor si am ramas la pediapsa cea mai mare de 2,6 luni + spor de contopire 6 luni , deci o pediapsa de 3 ani din care am executat aproape 18 luni , am fost eliberat in 18 decembrie 1996 , cheltuielile judecatoresti le-am platit dar daunele morale nu au fost achitate ,

in aceasta perivinta as avea mai multe intrebari :

cat costa o reabilitare judecatoreasca ( in cazul in care platesc un avocat ) ?
pot afla daca victima a renuntat la daunele morale care trebuia sa le platesc si daca pot cum sa fac sa aflu ?
cat dureaza un astfel de proces ?
Cel mai recent răspuns: popescu clara , utilizator 11:48, 20 Iunie 2011
1. Nu ar trebui sa coste foarte mult deoarece este o cerere care (de obicei) se solutioneaza intr-un singur termen.
2. Nu aveti cum sa aflati acest lucru decat de la victima sau de la executorul judecatoresc. Probabil ca executarea silita a incetat.
3. Reabilitarea se poate solutiona intr-un singur termen daca cererea este insotita de toate inscrisurile cerute de lege.
Reabilitarea judecatoreasca este admisibila dupa trecerea termenului de 5 ani şi 6 luni, termen in care sa nu fi suferit o noua condamnare, aveti asigurata existenta prin munca ori prin alte mijloace oneste, aveti o buna conduita, ati achitat in intregime cheltuielile de judecata şi despagubirile, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri.Cererea trebuie insotita de fisa de cazier judiciar, adeverinta de la locul de munca, certificat de atestare fiscala, caracterizare, declaratia partii vatamate ca a renuntat la daune morale sau martori care pot confirma aceasta renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac reabilitarea ? mufyss_78 mufyss_78 Am fost condamnat la 3 ani inchisoare pemtru art.208~209,in anul 1998 am executa pedeapsa elberinduma conditionat.Mam reintegrat in societate creindumi o ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ioanditu ioanditu In 1995 am fost condamnat la 2ani si 6 luni si dupa executarea a 1 an si 8 luni am fost eliberat conditionat.De atunci n-am mai suferit nici o condamnare. As ... (vezi toată discuția)
Cazier Mirela8383 Mirela8383 Buna ziua.Am urmatoarea dilema:fratele meu a fost condamnat la 2, 6 ani inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.A lucrat in MApn, a murit un ... (vezi toată discuția)