avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reziliere contract comodat???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reziliere contract comodat???

Buna ziua,
Numele meu este Elena si ma confrunt cu o problema delicata. Am facut pentru firma sotului meu un contract de comodat pe termen nelimitat - pentru sediul social al firmei. Datorita faptului ca intre noi au aparut divergente care vor duce la o separare , cum pot sa reziliez contractul de comodat, avand in vedere ca locuinta este bun dobandit inainte de casatorie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Edvinn , utilizator 14:51, 13 Iunie 2011
Cel mai simplu ar fi ca el sa-si gaseasca un alt sediu social pentru firma si atunci automat si contractul de comodat isi pierde obiectul. Altfel, daca dumneavoastra luati initiativa, trebuie sa mergeti la Registrul Comertului.
Dar oricum, nu are legatura ca imobilul e dobandit in timpul sau in afara casatoriei. Daca dupa divort ramaneti in relatii amiabile, firma poate sa continue sa aiba sediul social in imobilul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Din cate stiu efectele comodatului se sting prin:
restituirea bunului, la termenul prevazut in contract,termenul stabilit de instanta sau dupa satisfacerea trebuintelor comodatarului.In toate cazurile, comodatarul poate restitui lucrul si inainte de scadenta, dac aprin contract nu s-a prevazut astfel( comodatarul obligandu`se ca depozitar). Evident, efectele contractului inceteaza si fara restituirea lucrului, in ipoteza in care comodatarul devin proprietarul lui prin cumparare, mostenire, etc.
Prin reziliere. in caz de nerespectare a obligatiilor de catre comodatar( ex: intrebuintarea bunului in alte scopuri) poate cere rezilierea confor art. 1020-1021 c civ
Prin moartea comodatarului. obligatiile trec asupra succesorilor in drepturi, potrivit regurilor generale. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu societate- urgent va rog Geo_2008 Geo_2008 Se poate rezilia un contract de comodat pentru un spatiu in care este sediul unei firme fara a exista dovada unui alt spatiu. Va rog argumentati cu temeiul ... (vezi toată discuția)
Contract comodat sediu srl crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ce trebuie facut in urmatoarea situatie - s-a incheiat un contract de comodat pentru sediul unui SRL - sediul respectiv fiind la unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)