avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire"incurcata".....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire"incurcata".....

buna ziua
iata cum sta treaba...bunica mea a avut 3 copii .unul din ei fiind si mama mea.insa dupa ce ea a murit au aparut problemele legate de mostenire.problema sta in felul urmator in centrul craiovei este un teren de 900 de metri patrati el fiind impartit :jumate bunica si jumate bunicu .asa lanasnd bunicu inainte s moara vorba.partea bunicului era impartita in 4 o bucata revenindui bunici mele si restul la cei 3 fratii.bunica a avut ceva probleme de sanatate si una din fetele ei...a profitat de asta ducand o la notar si punand o sa ii faca testament pe partea acesteia ,,ce putem face?aceatsa(matusa mea)nu ne lasa sa vedem testamentul si nici nu ne da foai cadastului sa vedem ce si cati metri patrati revine fiecaruia
va intreb la cat timp se face sucesiunea bunica murind de 1 an jumate?
ce valoare are testamentul daca nu a fost intocmit conform legii?dca matusa mea are tdrept sa puna" stapanire" pe teren in sine(nelasand pe nici unul din fratii sa intre acolo)si care este cadrul legal prin care sustine ca este proprietarul de drept testamentar
Cel mai recent răspuns: danielamirleneanu , utilizator 23:42, 30 Iulie 2008
soulraven a scris:

...asa lanasnd bunicu inainte s moara vorba....

Ce a lasat buniciu pe vorbe e egal cu zero.
Pana la urma inteleg ca nu s-a dezbatut mostenirea dupa buniciul, iar impartirea aceea in 4 felii era tot o impartire pe vorbe.
Mai mult, credeti ca bunica ar fi lasat un testament pentru "partea acesteia", desi ca nu se prea stie care parte era a ei.

Un pas ar fi sa aflati daca fost dezbatuta succesiunea dupa bunicul. Sau chiar sa promovati o actiune in instanta pentru dezbaterea celor doua mosteniri (bunicul si apoi bunica) ocazie cu care vor iesi la ivela toate actele pe care le detine matusica.
in ce conditii putea sa se "produca" testamentul, bunica fiind invalida si putin senila si nu erau toti copii mostentitori de fata, atunci cand se zice ca i-a lasat totul uneia dintre surori (cu ea de fata).......in ce conditii se putea intampla asta?
Bunica a decedat sau nu? Ca ba vorbiti la trecut, ba la prezent despre ea...
Mergeti la notar si dezbateti mostenirile daca a decedat, vedeti la notar ca se gaseste si testamentul...
azi am fost la notarul de care sunt sigur ca are etstamenul insa asta se face ca"ploua si"ca nu l ar detine desi eu stiu din surse sigure ca exista am cautat si un avocat care mi a zis sa incepem procedura de partak a proprietati ce e de facut?sa mai incerc sa obtin testamentul sau??
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
soulraven, utilizator
oricum ar fi dat fiind faptul ca exista 3 copii, testamentul acela nu o ajuta pe matusa dvs., decat cu foarte putin. Daca se dezbate succesiunea pe cale legala dupa bunica dvs. ar obtine 1/3 din partea din teren a bunicii dvs, pe calea mostenirii testamentare matusa dvs. ar obtine 2/4din partea bunicii, pentru ca, copii sunt mostenitori rezervatari si beneficiaza de rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul pe baza cărui mi-am făcut casa a fost urmat de alt testament și am probleme cu unul dintre moștenitori. este posibil să rămân fără bunul meu? Dngc Dngc Buna seara..o speta ...in 2009 bunicul meu mia facut un testament pe 2200 metri patrati teren intravilan.am construit o casa cu autorizatie pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)