avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la Contractul de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la Contractul de munca pe perioada nedeterminata

Buna ziua,

Ma interseaza sa stiu daca in urma schimbarii Codului Muncii se poate ca angajatorul (in cazul de fata privat ) sa vina cu cerinta unui act aditional la Contractul de munca.

Precizez ca nu cunosc amanunte , dar am inteles ca acel act aditional vrea sa adauge la contract anumite obiective de realziat ( ceea ce nu este nou pt privat, dar pina acum erau doar evaluarile anuale ).

Chiar daca nu este un subiect foarte clar, si voi revenii cu amanunte la momentul in care voi acele informatii, poate totusi se pot face citeva scenarii pe care legea le poate permite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 11 August 2011
Da. Cam asta s-a dorit sa se introduca ca o practica curenta la toti angajatorii, ceea ce pana acum se facea doar pe la unii. Acum ca se vor face si alte evaluari in afara celor anuale nu e reglementat in Codul Muncii ca obligativitate. Obligatoriu ramane sa se informeze clar salariatul, prin contract dar si prin roi si fisa postului ca se va face asa ceva.
Daca inteleg bine , la acest act aditional va fi semnatura mea doar ca luare la cunostiinta? Citind si alte note pe forum sunt tot confuza
Am in intentie de a nu semna acest act fara ca in prealabil sa il discut cu un avocat sau / si pe acest forum.
Este sau nu acest lucru necesar?
Din punctul meu de vedere , daca ati avut c.i.m. incheiat inainte de data de 01.05.2010 , nu este obligatoriu sa incheiati un astfel de act aditional intrucat legea nu are efect retroactiv.
Buna ziua,
am primit la semnat fisa postului . Nimic rau in asta
Dar am retineri cu ultimul punct care spune. Prezenta fisa a postului nu are caracter exhausiv. In acest sens, titularul postului va indeplinii si alte activiati , sarcini,si responsabilitati pe linie profesionala care ii vor fi comunicate de catre superiorul direct si care nu sunt expres prevazute in fisa postului.

Vreau sa stiu daca aceasta formulare/mentiune este legala sau nu?
Daca semnez devine legala , clar.
Am dreptul de a contesta acest punct?

trebuie sa mentionez ca aducerea la semnat a fisei postului in acest moment m-a pus pe ginduri in sensul ca pe data de 15.09 v-a incepe negocierea Contractului Colectiv de munca.

Exista un model de fisa a postului? Ce anume trebuie sa contina?
Daca la angajarea mea pe post aceste cerinte nu existau si acum semnez fisa postului , sa inteleg ca poate exista posibilitatea ca mentioanrea de cunostiinte avansate de engleza (scris,si conversational) poate fi la o adica pus in discutie in caz de ceva ? - la urma urmei am semnat ...

Am mai multe probleme dar doresc sa le clarific punctual daca se poate .

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
M_P, utilizator
Puteti semna fisa postului asa cum vi s-a dat, dar sub rezerva legalitatii acelor ordine date de sefii ierarhici.
Puteti face precizare ca acele ordine sau dispozitii sa fie emise in scris , astfel incat sa nu aveti surprize de genul ”nu am dispus eu asa ceva ” ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului si act aditional rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! sunt angajata ca bugetar cu contract de munca nedeterminat si de 3 ani de zile am lucrat cu o fisa de post nesemnata din neglijenta angajatorului ... (vezi toată discuția)
Obiective de performanta,criterii de evaluare,fisa postului-act aditional Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al modificarii sau mai bine zis completarii Lg.53/2003-Codul Muncii cu Lg.40/2011;la art.40(1),s-a completat cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare fisa post - cod cor sissa sissa buna ziua, mi-am intors recent din CIC la locul de munxca, unde mi s-a dat sa semnez o noua fisa de post si act aditional la contractul de munca cu acelasi ... (vezi toată discuția)