avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obiective de performanta,criterii de evaluare,fisa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obiective de performanta,criterii de evaluare,fisa postului-act aditional

Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al modificarii sau mai bine zis completarii Lg.53/2003-Codul Muncii cu Lg.40/2011;la art.40(1),s-a completat cu lit.f,astfel ca DREPTUL(!!!!)angajatorului este de a stabili obiective de performanta individuala,precum si criterii de evaluare a realizarii acestora.In consecinta,mi s-a sugerat prieteneste de catre cei de la ITM-ul la care suntem arondati,sa intocmim(eu fiind insp.RU,la SRL) urmatoarele documente:1.raport de evaluare a fiecarui salariat in parte,fisa postului(una noua,cele vechi fiind cele de dinaintea lui 01.05.2011)care sa cuprinda si criteriile de evaluare stabilite de angajator,act aditional la cim,care sa se refere la aceste modificari survenite in fisa postului si......in final act aditional la Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate tot in aceleasi conditii.Intrebarea mea este:daca angajatorul nu vrea sa-si exercite acest drept(art.40(1) lit.f),daca conf.art.41(3) din noul(?!) si vechiul Cod al Muncii, se specifica clar situatiile in care se modifica contractul individual de munca, respectiv, intocmirea actelor aditionale la aceste contracte si unde nu este specificat nimic in legatura cu aceste criterii de performanta,si mai ales faptul ca in aceasta Lg.40/2011 nu se specifica nicaieri ca ar avea efect retroactiv.In consecinta,va intreb,vi se pare normal sa intocmim asa la infinit :hartie la hartie numai de dragul birocratiei?Mai ales in conditiile cand vorbim de peste 100 de salariati?Dvs,ce a-ti face in locul meu,sau cum a-ti interpretat aceste modificari si cerinte ale ITM-urilor(de altfel au si un comunicat de presa pe site-ul lor,referitor la aceste aspecte)?Va multumesc anticipat,pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 22 Iulie 2011
Clauzele contractul individual de munca trebuie sa nu contina prevederi contrare dispozitiilor legale, pentru ca se sanctioneaza cu amenda (art. 276/1/d).

In rest art. 276 nu prevede alte fapte, legate de modificarea legii 53/2003, care ar constitui contraventie, iar pentru neexercitarea unui drept nu stiu sa existe temei legal pentru a se considera contraventie orin infractiune.

Regulamentul acestui site nu permite exprimarea de pareri nefundamentate pe reglementarile in vigoare.
despre care art.276 vorbiti? ca in codul muncii (renumerotat -si la care face referire d-na ) acest articol se refera la UE?!
In prezent , este vorba despre art.260 C.mun. ... dupa republicarea Codului Muncii , unele articole au o noua numerotare.
Multumesc f. mult, Freelis! Ma bucur ca mi-ati raspuns d-voastra ( urmaresc si ma informez de pe acest forum de 2 ani, inainte de a deveni inspector RU) pentru ca apreciez foarte mult raspunsurile concrete si bine gandite postate de d-voastra. M-au ajutat enorm, mai ales ca fiind noua in domeniu, chiar nu aveam pe cine sa intreb - s-a intamplat sa apelez la ITM si raspunsul lor sa creeze confuzii.
Daca imi permiteti, va pun si eu o intrebare in legatura cu evaluarea personalului.Am inteles in ce documente trebuie sa apara aceste criterii (am facut act aditional pt. toti salariatii angajati inainte de 1.05.11(firma are peste 700), iar metodologia a fost trecuta in act aditional la RI), ceea ce inca nu m-a lamurit este la cat timp se face aceasta evaluare.In C.Muncii nu este mentionat nimic, ca sa nu mai mentionez si faptul ca aceasta evaluare este un drept al angajatorului -art.40(1)- nu o obligatie = se poate interpreta ca daca vrea angajatorul, face evaluarea, daca nu,nu ( doar concedierea colectiva i-l obliga prin lege sa tina cont de evaluari).
Periodicitatea evaluarii trebuia inclusa la actul aditional al fiecarui angajat! Se stabileste de catre cel care face evaluarea, sa zicem o data la 6 luni, incepand cu data primei evaluari, sa zicem. Sau anual, cum stabiliti!
E necesar ca aceasta precizare sa ajunga la fiecare salariat, sa stie data exacta a evaluarii.
Din pacate trebuie sa munciti iar de 700 de ori!
Cu stima,
L.

Alte discuții în legătură

Noua lege andreea_ion andreea_ion Buna ziua,am si eu o nelamurire...dupa noul cod al muncii...am inteles ca tb sa facem la contrctele vechi de munca un act aditional unde sa adaugam litera f ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale privind criteriile de evaluare rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog mult, daca este obligatoriu sa intocmim acte aditionale la R.I., la contractele indv. de munca, privind criteriile de performanta, sa ... (vezi toată discuția)
Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)