Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al modificarii sau mai bine zis completarii Lg.53/2003-Codul Muncii cu Lg.40/2011;la art.40(1),s-a completat cu lit.f,astfel ca DREPTUL(!!!!)angajatorului este de a stabili obiective de performanta individuala,precum si criterii de evaluare a realizarii acestora.In consecinta,mi s-a sugerat prieteneste de catre cei de la ITM-ul la care suntem arondati,sa intocmim(eu fiind insp.RU,la SRL) urmatoarele documente:1.raport de evaluare a fiecarui salariat in parte,fisa postului(una noua,cele vechi fiind cele de dinaintea lui 01.05.2011)care sa cuprinda si criteriile de evaluare stabilite de angajator,act aditional la cim,care sa se refere la aceste modificari survenite in fisa postului si......in final act aditional la Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate tot in aceleasi conditii.Intrebarea mea este:daca angajatorul nu vrea sa-si exercite acest drept(art.40(1) lit.f),daca conf.art.41(3) din noul(?!) si vechiul Cod al Muncii, se specifica clar situatiile in care se modifica contractul individual de munca, respectiv, intocmirea actelor aditionale la aceste contracte si unde nu este specificat nimic in legatura cu aceste criterii de performanta,si mai ales faptul ca in aceasta Lg.40/2011 nu se specifica nicaieri ca ar avea efect retroactiv.In consecinta,va intreb,vi se pare normal sa intocmim asa la infinit :hartie la hartie numai de dragul birocratiei?Mai ales in conditiile cand vorbim de peste 100 de salariati?Dvs,ce a-ti face in locul meu,sau cum a-ti interpretat aceste modificari si cerinte ale ITM-urilor(de altfel au si un comunicat de presa pe site-ul lor,referitor la aceste aspecte)?Va multumesc anticipat,pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:17, 22 Iulie 2011