Din dec 2009 am fost angajat la o firma. Abia in mai 2010 am reusit sa conving patronul sa-mi faca contract de munca. In momentul semnarii contractului am fost nevoit sa-mi fac demisia in alb (fara data), fara aceasta nu ma angaja. La sfarsitul lunii mai 2011 punctul de lucru s-a inchis, iar patronul mi-a spus ca sunt in concediu fara plata. Acum cateva zile mergand la el sa-i cer sa-mi dea actele sa le depun ptr somaj, mi-a spus ca mi-a desfacut contractul de munca in baza demisiei scrise la angajare spunandu-mi ca daca o sa-i plece un angajat el nu mai poate angaja pe postul respectiv timp de 1 an de zile.
Dupa ce ca am fost data afara abuziv, acum nici nu mai am dreptul sa iau somaj si nici salariul pe luna mai nu l-am primit.
Ce as putea sa fac in privinta asta?
Despre ce demisie este vorba? ... la angajare ati semnat o demisie in alb ?
Daca ati semnat asa ceva, din pacate, Codul Muncii nu reglementeaza si o astfel de situatie, in care salariatii sunt nevoiti a-si semna demisia in alb. Astfel, este imposibila sanctionarea angajatorilor de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.
Demisie in alb
danutzzap3
Buna! Ma numesc Dana si am o mare rugaminte...mai exact o intrebare! Situatia e in felul urmator:in iun 2009 am savarzit o abatere disciplinara pentru care am ... (vezi toată discuția)