avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza numai pe baza de fotografii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza numai pe baza de fotografii

La data de 29 august 2009 masina mia fost accidentata pe un refugiu de drum ingust de un sofr neatent .Eu asteptam sa treaca pe langa mine dar el ma lovit inrand in refugiu .Nu au fost victime asa ca am facut constatarea amiabila.Societatea lui de asigurare a hotarat ca accidentul nu a avut loc in conditiile declarate de noi.In masina vinovatului mai erau 2 persoane mature si 2 copii.Cu mine in masina mai era sotia mea.Am dat in judecata societate de asigurari si pe cel vinovat.Dupa mai multe termene si audierea soferului vinovat sia doi martori care au recunoscut accidentul,Asiguratorul a cerut expertiza dupa 9 luni de la accident.Expertul a venit s-a uitat la locul unde a fost accidentul si in expertiza a scris ca accidentul nu a avut loc in conditiile declarate de noi.Mentionez ca pe linga soferul vinovat si cei doi martori din instanta au dat declaratii prin notar inca doi martori care erau pe drum.Instanta a decis ca ceace am reclamat eu si au declarat martori nu este adevarat si mi-a respins actiunea.CREDETI CA SE POATE FACE EXPERTIZA NUMAI PE BAZA UNOR FOTOGRAFII FACUTE DE INSPECTORUL DE LA ASIGURATOR?Acuma sunt in recurs.Sentinta data de judecatoare este de rasul plansului ca avem asemenea judecatori..In finalul sentintei a reesit ca noi cei 9 oameni care am vazut accidentul nu am vazut nimic si ca am visat.
Cel mai recent răspuns: buniculmiti , utilizator 21:26, 14 Iunie 2011
Avand in vedere timpul scurs intre data producerii accidentului si data efectuarii expertizei, dvs. nu puteati sa lasati nereparat autovehiculul avariat. Asa incat , da, este posibil ca expertul sa efectueze expertiza numai in baza foto si documentelor de constatare a avariilor la ambele autoturisme. Fiind in recurs, este tardiv sa mai solicitati contraexpertiza la care aveati dreptul sa participe si un expert -parte (altul decat cel numit de instanta).
De acord cu dv,dar de ce nu s-au luat in considerare marturiile celor prezenti la accident.Soferul vinovat a recunoscut ca m-a lovit.Cum de poate un judecator sa nu ia in considerare aceste marturii?Iar expertul a folosit mereu "se putea"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu carpatica asig buniculmiti buniculmiti In urma unui accident nerecunoscut de Carpatica i-am actionat in judecata inca din noiembrie 2009.La penultimul termen din aprilie au fost aprobati si ... (vezi toată discuția)
Juramant in instanta buniculmiti buniculmiti Pun urmatoarea problema.Am un proces cu o societate de asigurari pentru un accident si care accident nu este recunoscut de aceasta societate.Soferul vinovat ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)