avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediu ONG in locuinta parintilor?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediu ONG in locuinta parintilor?

Buna ziua,

Intentionez sa infiintez o asociatie non-profit in Braila si aici nu gasesc avocati sau notari care sa aiba experienta cu procesul de infiintare de ONG-uri.
Intrebarea este: e legal posibil sa trec ACUM apartamentul familiei mele ca sediu, in conditiile in care actele de proprietate sunt pe numele mamei si tatalui, iar tatal a decedat si noi nu am facut succesiunea? Sau neaparat trebuie finalizata succesiunea inainte si apoi facute demersurile pentru inregistrarea apartamentului ca sediu?

Va multumesc mult!

Mihaela
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:49, 14 Iunie 2011
Buna,
sora mea are un ONG cu sediul la noi acasa. Am intrebat-o despre cazul tau si mi-a raspuns ca intradevar trebuie facuta succesiunea in acest caz. Numai dupa aceea poti inainta actele la notar. E pacat ca nu poti gasii raspunsuri in orasul tau, chiar daca nu au experienta in asa ceva, legislatia si regulamentul ar trebui sa-l stie. Daca nu ei, atunci cine? :)
Multa bafta!
Mai dati un semn dupa ce ati terminat cu succesiunea. Intre timp incercati sa promovati ideea care sta la baza dorintei de infiintare a asociatiei pentru a atrage langa dumneavoastra si alte persoane care au trecut prin viata prin aceleasi probleme si care vor sa beneficieze de ajutor sau care vor sa impartaseasca si altora afaturi. Va trebuie niste membrii fondatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie (ong) - acord asociatie proprietari & vecini pentru sediu social andreas1975 andreas1975 Doresc sa deschid o asociatie (ONG) in apartamentul meu. Sunt unic propietar al apartamentului iar ca asociati in ONG vor fi sora si tatal meu. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune aminna aminna dupa moatrea tatalui meu nu am facut succesiune .Mama a vandut casa de la tara surori mele cu doa luni inainte de a muri aceasta si ea Am aflat aceasta numai ... (vezi toată discuția)