avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat

acum 2-3 ani mi s-a anulat permisul de conducere , trec peste toate formalitatile..alcooltest,etc...si ajung cand am terminat infatisarea in instanta cu o hotarare judecatoreasca de o amenda penala de 5 milioane lei(vechi),intrebare:-inca nu am platit amenda penala,in timp amenda respectiva are penalitati? sau ce se intampla daca in acest rastimp nu am platit-o?
Ati avut un termen in care trebuia sa o platiti si daca nu ati facut-o in afara de faptul ca se poate transforma in inchisoare,din cate stiu termenul de reabilitare se socoteste de la data achitarii amenzii si pana atunci figurati cu cazierul patat.
1.Persoana condamnata la pedeapsa amenzii este obligata in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare sa depuna recipisa de plata integrala a acesteia la instanta de executare.
2.De asemenea , in situatia in care v-ati aflat imposibilitatea de a achita integral amenda in perioada mai sus aratata, aveati posibilitatea sa va adresati instantei de executare cu cerere de esalonare a platii amenzii.
3.In situatia neplatii amenzii penale, instanta de executare comunica un extras de pe dispozitivul hotararii organelor competente in vederea executarii amenzii potrivit dispozitiilor legale privind executarea silita a creantelor fiscale.
4.Apoi, in privinta reabilitarii, persoana condamnata la pedeapsa amenzii penale, este reabilitata de drept daca in termen de 3 ani nu savarseste o alta infractiune.
Termenul de 3 ani curge de la data in care amenda a fost achitata sau executarea ei s-a stins in alt mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala.În cât timp trebuie achitatã? Mclaud Mclaud Salut .. Un prieten apropiat a fost Prins fara permis pe drumurile Publice Drept umare asta e sentinta : Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept in urma amnistiei? VenoM12000 VenoM12000 Buna, am fost condamnat in 1998 la 4 ani cu executare pentru furt calificat, chiar daca eu personal nu am furat nimic ci persoana cu care eram, ea fiind mult ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea în noul cod penal alin33vulcan alin33vulcan as dori sa stiu daca dupa ce intra in vigoare noul cod penal am posibilitatea sa mi se faca reabilitarea din oficiu am fost codamnat la 5 ani ptr talharie in ... (vezi toată discuția)